Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

AKP Milletvekili Aydınlıoğlu Türkmenistanda

AKP Milletvekili Aydınlıoğlu Türkmenistanda

Türkiye-Türkmenistan arasında işbirliğin gelişmesi ile karşılıklı ticaretin güçlendirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün başkanlığında Türkmenistana giden heyet arasında AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğluda yer alıyor.

Türkiye-Türkmenistan arasında işbirliğin gelişmesi ile karşılıklı ticaretin güçlendirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başkanlığında Türkmenistan`a giden heyet arasında AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu`da yer alıyor.
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından özel bir programla karşılanan Gül, "Türkmen kardeşlerimizin `aktif tarafsızlık` politikası dünya barışına hizmet ediyor" dedi.
Türkmenistan`da ülkenin en büyük devlet nişanı `Cumhurbaşkanı Yıldızı` ile onurlandırılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine "kardeşim" diyen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile ortak bildiriye imza atarken, iki ülke arasında 12 işbirliği anlaşması imzalandı. Devlet Nişan`ı takdimi ve iki ülke ortak bildirisinin imza töreni için bir araya gelen iki lider daha sonra basın toplantısı düzenledi. 
Ruhiyet Köşkü`nde yapılan nişan töreninde "Ortak bir dile, tarihe ve kültüre sahip iki kardeş ülke olan Türkiye ve Türmenistan`ın, hayatın her alanında tecessüm eden emsalsiz işbirliği, halklarımızın müşterek menfaatlerine hizmet etmektedir" diyen Gül, "Türkmenistan`da ilk kez verilen bu nişana layık görülmem vesilesiyle şahsıma gösterilen teveccüh için tüm kalbimle teşekkür ederim" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı