Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AKP Milletvekili Öztaylan: ‘'Bandırma'daki başarısızlık da beni çok üzer ve üzmüştür de…”

AKP Milletvekili Öztaylan: ‘

Bandırma AKP ilçe örgütünün düzenlediği basın toplantısında konuşan Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Bandırma'da seçimi kaybettik. Halk öyle teveccüh etmiş

Bandırma AKP ilçe örgütünün düzenlediği basın toplantısında konuşan Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Bandırma'da seçimi kaybettik. Halk öyle teveccüh etmiş. Halk öyle inanmış. Halkın bu şekilde tezahürüne  karşı çıkmak onu tü- kaka karalamak, abesle iştigaldir.'' dedi.
Seçimlerin kaybedilmesi nedeniyle kendisini eleştirenlere yanıt veren, Öztaylan ‘'Eğer biz Balıkesir Milletvekiliysek ve Balıkesir de sekiz milletvekili çıkardı ve çıkarıyorsa,  ben seçim bölgesinde  sadece Bandırma'dan sorumlu ve seçim çalışmalarını yürütmemiş bir arkadaşınız olarak, nasıl Erdek'e, nasıl Marmara Adası'na,  nasıl Burhaniye'ye, Balıkesir'in Karesi ve 6 Eylül'ü dahil 20  ilçesinde  o seçim çalışmalarına katıldıysam, Balıkesir Milletvekili olarak oradaki başarı veya başarısızlık  beni ilgilendirir. Bu bağlamda Bandırma'daki başarısızlık da beni çok üzer ve üzmüştür de. Üzülmemek mümkün mü?
Bandırma'da AK Parti Milletvekilliği genel seçimlerinde  almış olduğu oy miktarı yüzde 3'dir. 2007'de  almış olduğu oy  yüzde 37, 2011'de almış olduğu oy yüzde 37.83. Bandırma'da AK Parti'nin yerel seçimlerde almış olduğu oy  2004 tarihinde, benim belediye başkanı olduğum dönemde,  tarihinin  en yükseği olarak  yüzde  38.18 ulaşmıştır. Ondan sonra 2009'da yüzde 31,   geçtiğimiz seçimde de yüzde 35 almış. AK Parti, tarihinde hiç Bandırma'da yüzde 40'ı aşmış mıdır? Yani ben geldim de düşmüş. Eğer ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin kale gibi elinde olan Marmara Adası'nı aldıysak, Susurluk'ta Tahsin Bozoğlu gibi, üç dönemdir belediye Başkanlığını yapmış olan bir arkadaşımızdan seçimi almışsak,  Balıkesir gibi bir Büyükşehir'i  aldıysak,  başarısızlık deyince biraz  ayıbıma geliyor.
Ben Balıkesir Milletvekili olarak Balıkesir'de AK Parti'nin yüzde 70 başarıyı yakalamış, belediyelerini kazanmış  bir siyasi partinin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Ben Bandırmalıyım. Bandırma'da seçimi kaybettik. Halk öyle teveccüh etmiş. Halk, öyle inanmış. Halkın bu şekilde tezahürüne karşı çıkmak, onu tü kaka karalamak, abesle iştigaldir.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false