Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AKP´li Subaşı, CHP Liderinin demokrasi anlayışını eleştirdi

AKP´li Subaşı, CHP Liderinin demokrasi anlayışını eleştirdi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Genel Başkanı ile parti yetkililerinin yaptıkları açıklamaları yazılı basın açıklamasıyla değerlendirdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Genel Başkanı ile parti yetkililerinin yaptıkları açıklamaları yazılı basın açıklamasıyla değerlendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP´li yetkililerinin, Cumhurbaşkanına, Hakimler Savcılar Kurulu´na ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine hakaret ettiğini ileri süren Milletvekili Subaşı, bu söylemleri politik virüs olarak niteledi.
Kılıçdaroğlu´nun, ?TSK´da emir komuta zinciri kalmadı? şeklindeki sözleriyle, komuta kademesini eleştirmesini ordu içine atılmaya çalışılan bir ihanet virüsü olarak niteleyen Subaşı, CHP Liderinin bu sözleriyle 12 Eylül darbesini, 12 Eylül Cunta Yönetiminin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nden daha iyi olduğunu söylediğini iddia etti.
Subaşı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?CHP Lideri ne demiş? Kenan Evren ve 4 kişi, toplam 5 kişi ülkeyi yönetmiş, Sayın Recep Tayyip Erdoğan tek kişi olarak yönetiyormuş. Yani şunu mu demek istiyor? ?12 Eylül darbe yönetimi daha iyiydi.? Bakanlar Kurulu´nu unuttu herhalde desek, kesin unutmamıştır. Amaç, yalan yanlış ifadelerle darbe ve kaos ortamına zemin hazırlamak olunca unutmak kelimesi ve hata kelimesi hafif kalıyor. Herhalde virüsün etkisi olmalı diye düşünüyorum. Kenan Evren darbe ile gelmedi mi? Parlamentoyu kapatmadı mı? CHP´de dahil tüm siyasi partileri kapatmadı mı? Milletvekilleri ve Parti Genel Başkanlarını hapse atıp siyasi yasak getirmedi mi? Atatürk´ün kurduğu partiye ve onun Genel Başkanına, demokratik anlayışa yakışmayan sözler bu sözler. Peki, kıyasladığı Sayın Recep Tayyip Erdoğan nasıl iktidara geldi? Halkın büyük bir çoğunlukla kabul ettiği Anayasa Değişikliği sonucu oluşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereği yapılan seçimlerde en yakın rakibine 10 milyon fark atarak Cumhurbaşkanı seçildi. Kenan Evren 12 Eylül darbesi ile iktidara gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı durdu, darbeyi önledi. O esnada, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı´nda olan ana muhalefet lideri ne yaptı? Usulca, ustaca, tankların arasından sıvıştı. İşte, CHP´nin ve Genel Başkanının demokrasi anlayışı. İşte, Türkiye´nin ana muhalefetinin demokrasi anlayışı. 21. Yüzyıla girdiğimiz yıllarda, 14 Mayıs 1950´de, tam 70 yıl önce kaybettikleri iktidarı halkın tercihi ile kazanamayacaklarını anlayınca her türlü yolu denemekten başka çareleri kalmayan CHP ve onun başta Genel Başkanları ve temsilcilerini esefle kınıyorum. Kaos, kargaşa ortamı ile darbeye zemin hazırlama çabalarınız sonuçsuz kalacaktır. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Demokratik sistemlerde seçimle gelen seçimle gider. Milletin tercihine ve değerlerine saygılı olmayı öğrenin.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı