Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AKPli olmayan belediye başkanları tedirgin

AKPli olmayan belediye başkanları tedirgin

Muhalefet partilerine mensup belediyelere yapılan baskıların yanlışlığı dile getirildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Ayşe Nedret Akova, muhalefet partilerine ait belediyelere yönelik yapılan baskınları TBMM gündemine taşıdı. 
Akova, Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde şu noktalara değindi:
Muhalefet partilerine ait belediyelere yönelik bilhassa sabaha karşı yapılan baskınlar, belediye başkanlarını ve belediye çalışanlarını baskı, yıldırma ve tehdit altında çok zorlu çalışma şartlarıyla baş başa bırakmaktadır. Adalet anlayışına uygun olmayacak şekilde yapılan baskınlar, isimsiz, imzasız şikâyetler sonucu birçok çalışanın zan altında kalması, uzun süreli gözaltı ve tutuklamalar ve sonrasında delil yetersizliğinden serbest bırakılma uygulamaları, belediye çalışanlarının görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarını engellemektedir. Son günlerde Balıkesir ilindeki belediyeler ve diğer illerdeki muhalefet partilerine ait belediyelere yönelik yapılan baskınların artması ve belediye başkanları ile belediye çalışanlarına yönelik uzun süreli gözaltı ve tutuklama kararlarının alınmasının sistematik hale gelmesi, 2014 yılı yerel seçimlerine kadar özellikle CHP`li belediyeleri yıpratma amaçlı siyasal bir tutum olarak gözlemlenmektedir.
Akova, Başbakanın cevaplaması için aşağıdaki soruları yöneltti:
1. 2002 yılından sonra yıllar itibariyle kolluk kuvvetlerince baskına uğrayan belediyelerin isimleri nelerdir? Partiler itibariyle dağılımı nasıldır?
2. 2002 yılından sonra yıllar itibariyle kolluk kuvvetlerince baskına uğrayan belediyelerin başkanlarının kaç tanesi gözaltına alındı, kaç tanesi tutuklandı, kaç tanesi mahkûm oldu ve bu cezaların kaç tanesi üst mahkemece onaylandı? Partiler itibariyle dağılımı nasıldır?
3. 2002 yılından bu yana kolluk kuvvetlerince baskın yapılan AKP`li belediye ve gözaltına alınan ya da tutuklanan belediye başkanı veya çalışanı bulunmakta mıdır? 
4. 2002 yılından itibaren, haklarında şikâyet olduğu halde soruşturma izni verilmeyen belediyelerin isimleri nedir ve partilere göre dağılımı nasıldır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı