Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AKPnin başkan aday adayı Özen, Sarıyı eleştirdi

AKPnin başkan aday adayı Özen, Sarıyı eleştirdi

AK Partiden Bandırma Belediye Başkan aday adayı olan Aydın Özen, CHPden Erdek Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Sarıya, Tatlısu Köyüne tersane yapılırken, Erdekte belediye başkanı sen değilmiydin? dedi.

AK Partiden Bandırma Belediye Başkan aday adayı olan Aydın Özen, CHP`den Erdek Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Sarı`ya, "Tatlısu Köyüne tersane yapılırken, Erdek`te belediye başkanı sen değilmiydin?" dedi.     
Özen, şehir ve insanı anlattı
Adalet ve Kalkınma Partisi`nin (AKP) Bandırma Belediye Başkan aday adaylarından Aydın Özen, düzenlediği basın toplantısında "şehir ve insan"ın önemini anlattı. 
İnsanların, şehirleri yaratmayıp, şehirlerin, insanları yaratıp şekillendirdiğini vurgulayan Özen, şunları söyledi:
"Şehirlerin, insan üzerinde korkunç etkileri bulunur. Şehirler, insanları yaşatır ve yönetir. Bu nedenle şehirlerin doğru yerlerde yapılandırılmaları önem taşımaktadır. 
Bandırma, yılın 200`ü aşkın günü poyraz altında yaşaması nedeniyle kötü bir yerde kurulmuştur. Artık şehrimizi doğru yerde, yeniden kurmalıyız. Bunu, mevcut yapıya müdahale ederek yapamayacağımıza göre, daha önce açıkladığım "Kanal Bandırma" projesi doğrultusunda Tatlısu Köyü`nde gerçekleştirebiliriz. Tatlısu`da yapılacak yeni yapılanma, Bandırma`ya nefes aldırır."
Özen, CHP`nin Erdek adayı Hüseyin Sarı`yı eleştirdi
Kendisine yöneltilen sorulara da cevap veren Özen, Erdek`in eski belediye başkanı Hüseyin Sarı`nın, "Kanal Bandırma" projesini eleştirirken, bu yörenin Erdek ilçesi sınırları içinde bulunması ve SİT alanında yer almasını öne sürmesi ile ilgili olarak şu yanıtı verdi:
"Öncelikle Hüseyin Sarı`nın üslubunun doğru olmadığını belirteyim. Sayın Sarı, acaba 2004 yılında, bir makam sahibiyken, yani Belediye Başkanlığı koltuğunda otururken, Tatlısu Köyü`nün, Erdek sınırları içinde ve SİT alanı kapsamında bulunduğunu bilmiyor muydu? O dönemde ben, devletin emrinde çalışan bir inşaat mühendisi olarak, bir arkadaşımla birlikte, köy halkının da istemediği bu tersaneye karşı çıktım, soruşturmalar geçirdim.  Sarı, acaba o dönemde neden Tatlısu Köyü halkının yanında yer almadı? Kaldı ki, Kanal Bandırma`nın, devlet ve uluslararası desteği de gerektiren bir proje olduğu da bir gerçektir."
Bandırma`da Marina konusu
Çeşitli partisel hesaplarla Bandırma`ya marina kazandırılması sözlerinin gündemde tutulmasını yanlış bulduğunu vurgulayan Özen, şöyle konuştu:
"Öncelikle şu gerçeğin altını çizeyim ki, marinaların, belediyelere yararı yoktur. Kaldı ki, kıyı şeridinde yapılacak bir marinanın gelirini belediye değil, Özelleştirme İdaresi alır. Ama tekrar belirteyim ki, Bandırma`da yapılan balıkçı barınağının, marinaya dönüştürülmesi teknik açıdan mümkün değildir. Çünkü, yasa gereğince, kıyı şeridinde yapılan tesislerin, amaçları dışında kullanılması söz konusu olamaz. Halkı, politik çıkarları uğruna marinayla aldatmaya çalışanlara selam olsun!"                


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı