Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aksoy, Marmara Belediyeler Birliği toplantısına katıldı

Aksoy, Marmara Belediyeler Birliği toplantısına katıldı

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Encümen Toplantısı´na Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´da katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Encümen Toplantısı´na Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´da katıldı.
MBB Encümen Toplantısı Lüleburgaz İlçesi Sokollu Külliyesi Hamamı Meclis Salonu´nda yapıldı.
Lüleburgaz Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen MBB Encümen Toplantısı üye belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda şehirler ve yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. 

MBB Encümen toplantısının sona ermesinin ardından Tekirdağ İlinden Marmara Adası´na MBB Yönetim Kurulu Başkanı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile birlikte dönen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, her iki konuğunu adada ağırladıktan sonra Erdek´e yolcu etti.
Konuklarını yolcu ettikten sonra gazetecilere konuşan Başkan Aksoy, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) hakkında şu bilgileri aktardı: ?Marmara Belediyeler Birliği; Türkiye´de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, yerel yönetimlerde çevre bilincinin geliştirilmesi, belediyelerin ortak sorunlarına işbirliği içinde çözüm bulunması, büyükşehir belediyelerinin kurulması, belediyelerin uluslararası yerel yönetim kuruluşlarında temsili gibi konularda öncülük yapan, bölgesel ölçekte, Türkiye´nin en eski ve kapsamlı bölgesel belediyeler birliğidir. MBB, kuruluşundan bu yana, değişik siyasi partilerden seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyeleri arasında, uzlaşma ve birlikte çalışma kültürünün oluşmasında ve belediyeler arasında işbirliğinin gelişmesinde önemli roller üstlenmiştir. Eğitim, danışmanlık, yerel yönetim kütüphanesi, yerel diplomasi, dergi ve kitap yayını, bilimsel etkinlikler, koordinasyon ve işbirliği, göç ve uyum çalışmaları, çevre, kurumsal kapasite geliştirme ve şehir gibi alanlarda önemli çalışmalar yapmaya, devam etmektedir.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli