Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Akyıldız: Kurbanlık fiyatlarında değişiklik yok

Akyıldız: Kurbanlık  fiyatlarında değişiklik yok

Uludağ Kasabı İşletmecisi Hasan Akyıldız, piyasaya bu yıl fazla hayvan sürüleceğinden dolayı fiyatların geçen senenin aynısı olacağını söyledi.

Uludağ Kasabı İşletmecisi Hasan Akyıldız, piyasaya bu yıl fazla hayvan sürüleceğinden dolayı fiyatların geçen senenin aynısı olacağını söyledi.
Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaş kurbanlık telaşına düştü.
Erdek`te uzun yıllardır kurbanlık satışı yapan Uludağ Kasabı İşletmecisi Hasan Akyıldız, bu yıl ki kurbanlık fiyatları hakkında bir açıklama yaptı.
Kurbanlık hayvan satıcısı Akyıldız, et fiyatları geçen yıla göre % 10 artmasına rağmen, canlı hayvan fiyatlarının aynı kaldığını ifade ederek, ``Piyasaya bu yıl fazla hayvan sürüleceğinden dolayı fiyatlar aynı kaldı. Ürün fazlasından dolayı fiyatın geçen yıl ile aynı kalacağını tahmin ediyoruz``  diye konuştu. 
Akyıldız, iç pazarda çok fazla yetişkin hayvan olduğu için ithalata ihtiyaç duyulmadığına işaret ederek, ithalatın yapılması halinde fiyatların çok daha aşağılara düşeceğini söyledi. 
Akyıldız, perakende canlı dana kilogram fiyatının 10 lira, kurbanlık koç kilogram fiyatının 13 lira aralığında bulunduğunu açıklayıp, kurbanlık satışlarının belediyenin hayvan satış pazarında yapılacağını duyurdu.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli