Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Akyüz: Futbolcularımdan memnunum

Akyüz: Futbolcularımdan memnunum

Erdekspor Teknik Direktörü Haydar Akyüz, Erdek ekibinin, ligin ikinci yarısındaki hedefleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sezonun ilk yarısında aldığı sonuçlarla ligi 5. sırada tamamlayan Erdekspor`da ligin ilk üç sırasında yer alma hedefi konuşulmaya başlandı.
Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörü Haydar Akyüz, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, devre arasında iyi organize edecekleri bir yapılanmayla ``ilk 3 için biz de varız`` diyebileceklerini söyledi.
Balıkesir Süper Amatör Kümede mücadele eden takımının, ligin ilk yarısında aldığı 23 puanla 5. sırada tamamlayan tamamen çok genç oyunculardan kurulu olduğunu hatırlatan Akyüz, "süper amatör kümede mücadele eden takımlar arasında yaş ortalaması 21 en genç ve mütevazi bir takım olma özelliğine sahip olmamızdan dolayı, takım olma yolunda çok çalışıyoruz, ilk yarıda arzuladığımız sırada yer alarak karşılığını aldık. Oyuncularımla gurur duyuyorum`` dedi.
Yaş ortalaması çok genç bir takımın inişli çıkışlı bir grafik izlemesinin doğal olduğuna değinen Akyüz, "Bugün Balıkesir Süper Amatör kümede bulunan takımların çoğunda, profesyonel futbol tecrübesi olan çok sayıda futbolcu olduğunu, bunun da o spor kulüplerine maliyet bazında önemli sıkıntıları beraberinde getirdiğini ifade edip, Erdekspor`un tamamen ilçemiz gençlerinin yer aldığı gelecek için vaat eden yetenekli futbolculardan kurulu takımının, sezon başında başlayan programa aynen devam edip, ikinci yarıda ilk üç sırada yer alabilmek için çalışıyoruz. Hedefimiz 8 Ocak 2012 Pazar günü başlayacak ikinci yarının ilk maçında, kendi sahamızda ağırlayacağımız Altınova Belediyespor maçını mutlu bitirip, sezon sonuna kadar aynı başarıyı devam ettirmektir diye konuştu.
Başarılı file bekçisi Mustafa askerlik nedeniyle ayrıldı.
Sezon başında genç, tecrübesiz, ancak istekli bir ekiple yola çıktıklarını ve çok çalışıp, takım olarak her geçen hafta bu eksikleri kapatmak için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayan başarılı teknik direktör Akyüz, şöyle devam etti:
``Sezon başı belirlediğimiz plana uygun çalışıyoruz. 8 Ocak Pazar günü başlayacak ligin ikinci yarısına kadar eksikliklerimizi giderebilmek için haftanın dört günü antremanlarımıza devam ediyoruz. Takımımızın başarılı kalecilerinden Mustafa Tokdemir vatan görevi nedeniyle aramızdan ayrıldı, bu kardeşimiz ligin ikinci yarısında bizlerle beraber olamayacak. Mustafa ile birlikte diğer kalecilerimizden Kadir`de aramızdan ayrıldı. A takımın kalesini ikinci devrede Hilmi`ye emanet edeceğiz. Hilmi`nin yedeği olarak ta genç takım kalecilerinden Doğukan Çağlar ve Yaşar isimli çok genç iki kalecimize bazı maçlarda kalemizi emanet edebiliriz. Biliyorsunuz, ben futbola Erdekspor`da başladım, burada geliştim ve jübile yaparak faal futbol yaşamına son verdim. Benim futbol oynadığım dönemi bilen sporseverler hırslı, inatçı, yenilgiye tahammülü olmayan karakterimi iyi hatırlar. Maçlar elbette ki üç skorludur, yenersin, yenilirsin veya berabere kalırsın. Ancak, benim karakterinde, yenilgiye yer olmadığından, talebelerime kendi inatçı ve hırslı karakterimi aşılamaya çalışıyorum. Sezon başında gazetenize yaptığım açıklama, `biz bu sene tamamen ilçemiz gençlerinin forma giydiği, mütevazi bir takımla yolumuza devam edeceğiz` şeklindeydi. Bu projemiz aynen devam ediyor, benim çok sevdiğim sporsever halkımdan tek isteğim var o da, 1980`li yıllarda olduğu gibi takımlarının maçlarını izlesinler ve bu çocuklarımıza lütfen sahip çıksınlar. Son yakın tarihlerde acılar çeken Erdekspor`un kapanmaması için bugünlere gelmesinde büyük emeği olan eski başkanımız Mehmet Arslan`a, Belediye Başkanlığına seçilmesiyle Erdekspor`a kucak açan Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan`a ve kulüp başkanımız Metin Tırık ve yönetimine bizlere verdikleri desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsi sağ olsun var olsun" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı