Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi´nden açıklama

Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi´nden açıklama

Karaca: ?Madımak´ta işlenen insanlık suçu cezasız kalmamalı?

Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi, ?Madımak Katliamı?nın 22. yılı nedeniyle bir anma toplantısı düzenledi. Dernek lokalindeki toplantıda konuşan Mahmut Karaca, 35 kişinin yakılarak can verdiği katliam hakkında şunları söyledi:
?Alevilere yönelik bu olayı insafsızca gerçekleştirenler, bizzat devletin kendisiydi. Bu insanlık dışı suçu işleyenler de cezalandırılmamıştır. Tüm deliller ortadayken suçluları yargının önüne çıkarmak yerine zaman aşımına uğramasını beklediler. Bu katliam, insanlığa yönelik bir suçtur ve zaman aşımına uğramaması gerekir. Bu katliam, insanlığa yönelik bir suçtur ve zaman aşımına uğramaması gerekir. Bu katliamın zanlıları cezalandırılıncaya kadar takipçisi olacağız.?

/resimler/2015-7/3/1717227870128.jpg

Karaca, bir halkın inancı üzerinden tartışma yürütmek yerine o halkın taleplerine uygun yasal düzenlemeler gerektiğini belirtirken, ?Cem Evleri´nin ibadethane olarak kabul görmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması, ayrımcı siyaset anlayışının ortadan kalkması ve toplumsal barış olmasını istiyoruz. Dünyada ve ülkemizde yaşanan katliamların karşısında eşit, özgür, demokratik bir toplum mücadelesi veren bizler, dün olduğu gibi bugün de yaşanan katliamların ve saldırıların karşısında tepkisiz kalmayacağız? diye konuştu.
Karaca´nın konuşmasının ardından, Can Dündar´ın, ?Madımak Katliamı? ile ilgili hazırladığı belgesel, sinevizyondan izletildi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli