Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Aleviler birlik mesajı verdi

Aleviler birlik mesajı verdi

Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesi yöneticileri, Alevi Kültür Derneği Bandırma Şubesine bir ziyarette bulundu.

Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesi yöneticileri, Alevi Kültür Derneği Bandırma Şubesine bir ziyarette bulundu.
Alevi Kültür Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Sevim Bektaş ve yönetim kurulu üyelerinin misafir ettiği ziyarette birlik beraberlik mesajları verildi.
Ziyarette söz alan, Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesi Başkanı Mahmut Karaca, ziyaretin amacını, aynı kültürü yaşatmaya çalışanlar olarak bilgi ve fikir teatilerinde bulunmak ve ihtiyaç hasıl olduğunda her türlü desteği birbirlerine vermek, sorunları paylaşmak olarak açıkladı.
Karaca, bu nedenlerle paydaş olduğumuz kültürümüz için gereken ne ise onu yapmak bizler için elzem olmuştur şeklinde konuştu.
Alevi Kültür Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Sevim Bektaş ise, "Erdek ilçemiz başkan ve yöneticilerinin bu düşüncelerini saygı ile karşılıyor ve tamamında hem fikir olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.
Bir gazetecinin Beştaş`a, Bandırma`da Cem Evi yapımı ne aşamada? sorusuna şu cevabı verdi:
"Cem Evimizin oluşturulması fikrinin başından bugüne kadarki meşakkatli bir yola girdiğimi biliyordum. Tüm engellere karşın ben ve yönetim kadromun özverili çalışmalarımız sabır ve ısrarlı tutumumuz bizi sonuca götürdü. Sonuç Bandırma Belediyemizin, üyelerimizin, işadamlarımızın bizlere engelsiz destekleri sayesinde binamızın tüm yasal işlemleri parasal sorunlarımız hallolmuş ve temel atmak için gün sayar duruma gelmiş bulunuyoruz. Erdek, Gönen Bandırma, Akçay ilçelerimizdeki iş adamı üyelerimize sayenizde ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum. Yönetimde Mehmet Tüm beyefendi bulunmaktalar. Aynı zamanda Onursal Fahri Başkanımızdır"
Beştaş, Bandırma`da devam eden çalışmalarla ilgili kendisine yöneltilen soruları şu şekilde cevapladı:
- Cem Evi Bina Projesi kim tarafından yapıldı?
Bektaş: Projemiz Mimar Cemal Adıgüzel tarafından çizildi. Bulunduğumuz Dernek binamız Cemal Adıgüzel e ait olup bizlere her türlü destek ve kolaylıklar sunuyor.
- Üye sayınız ve Sosyal faaliyetleriniz nedir? Sosyal aktiviteler için destek alıyormusunuz?
Bektaş: Üye sayımız beş yüz civarında. Bunlardan kısmen de olsa taşınanlar olduğu gibi bölgemize yerleşen yeni üyelerimizde oluyor ve birbirini tamlıyorlar. Sosyal faaliyetlerimize gelince; Halk Eğitim Müdürümüz Şakir Demirhan beyefendiden destek istedik. Okuma Yazma kursları için bize bir personellerini görevlendirdiler. Bu sayede birçok üyemiz kurslara katıldılar ve Şakir Demirhan Müdürümüz tarafından kendilerine sertifikaları verildi.
- Kültürünüze özgün olan Semah Kursları da vermeyi düşünüyor musunuz? Semahın gerçek anlamı nedir?
Bektaş: Evet Semah Kursları düşünüyoruz. Öğretici hocalarımız mevcut. Zaten temelimizde semahı bilenlerimiz çoğunlukta. Tabi istiyoruz ki Semahı en iyi şekilde uygulatmaktır. Şu dönemde tüm hedefimiz biran önce Cem Evimizin yapımını tamamlamak. Semah kültürümüzün Temel parçasıdır diyebilirim. Semah olur olmaz yerlerde yapılmaz. Semah bir ibadet şeklidir ve eğlenceli, içkili yerler de yapılmaz. Törenseldir, ibadetin bir parçasıdır, maneviyatı temsil eder.
- Erdek`le nasıl bir dayanışma içerisindesiniz. Bu dayanışma yeterlimidir?
Bektaş: Erdek ilçe başkanımız Mahmut Karaca beyefendi ve yönetimi ile uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Elimizden geldiğince birbirimize her alanda ve her konuda destek olaya çalışıyoruz.
Son soru Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesi Başkanı Karaca`ya soruldu:
Karaca`ya, Bandırma ilçe başkanı Sevim Bektaş` ın söylediklerine katılıyormusunuz? bu konuda neler söylemek istersiniz sorusunu şu şekilde cevapladı: "Bandırma ilçemiz başkanı Sevim Bektaş` a ve yönetimine huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum. Kendilerine bizden önceki yönetimin vermiş oldukları destekten bir adım daha fazlasını verme gayreti içerisindeyiz. Biz biriz biz canız. 24 Ağustosta Erdek İlçesi Alevi Kültür Derneği olarak Arteka Taş Restaurant`ta yemek davetimiz var. Tüm Bandırmalıları davet ediyoruz."
Haber: Özcan Güngör


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli