Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Aleyna Karaca Sırbistan’ın Başkenti Belgrat yolcusu

Aleyna Karaca Sırbistan’ın Başkenti Belgrat yolcusu

Türkiye U20 Atletizm Şampiyonası 2-3 Şubat 2022 tarihlerinde İstanbul’da tamamlandı.

Türkiye U20 Atletizm Şampiyonası 2-3 Şubat 2022 tarihlerinde İstanbul’da tamamlandı. 
Atletizm Milli Takım Antrenörü, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Niyazi Gülhan ile birlikte şampiyonaya katılan Aleyna Karaca, Yüksek Atlama dalında elde ettiği 1.74 derece ile Yüksek Atlama U-20 Gençler Salon Türkiye Şampiyonu oldu.   
Turkcell Türkiye U20 Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul-Ataköy’de 600’den fazla atletin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmalarda Balkan U20 Şampiyonası öncesinde milli takım şekillenirken, birçok branşda U20 yaş grubunda bu yılın en iyi derecelerine imza atıldı.                  
Şampiyonaya Erdek’ten Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü Başkanı Niyazi Gülhan ile birlikte Milli Sporcumuz Aleyna Karaca’da katıldı. 
Aleyna Karaca elde ettiği bu şampiyonlukla 12 Şubat 2022 tarihinde Sırbistan Başkenti Belgrat’ta yapılacak olan U-20 Balkan Gençler Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkını kazandı. 
Geçtiğimiz yıl hem Bulgaristan hem de Sırbistan’da ülkemizi başarıyla temsil eden Aleyna Karaca’nın 12 Şubat’ta da ülkemizi ve bizleri en iyi şekilde temsil etmesi bekleniyor. 
Şampiyonaları değerlendiren Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan “15 yıldır Erdek’te çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Amacımız çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bu cümlelerimi süs olsun diye söylemiyorum. Yıllardır Erdek’te yaptıklarımız, bu söylediklerimizin gerçekliğini ispatlamaktadır. Sporcum Aleyna Karaca’da bu söylediklerime güzel bir örnektir. Aleyna ile 10 yıldır yaz-kış aralıksız çalışmaktayız. Sıfırdan başladığımız noktayla şu an geldiğimiz yer arasında çok büyük fark var. Tabi ki yolumuz daha bitmedi. Kazanmayı planladığımız birçok başarı var. İnşallah aralıksız çalışmamıza devam edip hedeflerimize tek tek ulaşacağız. Bu yarışmada da yıllardan beri süregelen mücadelemizin karşılığını Türkiye Şampiyonluğu kazanarak elde etmiş bulunmaktayız. Bu başarıyla sporcumu bir kez daha Milli Takıma yazdırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ben inanıyorum ki, Erdek’ten daha çok sayıda sporcumu Milli Takımlara sokup, ülkemizi temsil etme şansını onlara da tattıracağım.” dedi. 
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sadece işi ile ilgilenip çocuklara yatırım yapmaya devam edileceğinin altını çizen Gülhan, “Bu yarışmaya gidiş-geliş için araç konusunda kendilerine yardımcı olan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’a da teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı