Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Aleyna Karaca’ya kutlamalar sürüyor

Aleyna Karaca’ya kutlamalar sürüyor

Fransa’da, 14-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılıp, 70 ülkeden 3 bin 500 sporcunun katıldığı “ISF Gymnasiade Atletizm Dünya Şampiyonası”nda, “yüksek atlama” branşında dünya ikincisi olan Erdekli Aleyna Karaca’ya kutlamalar sür

Fransa’da, 14-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılıp, 70 ülkeden 3 bin 500 sporcunun katıldığı “ISF Gymnasiade Atletizm Dünya Şampiyonası”nda, “yüksek atlama” branşında dünya ikincisi olan Erdekli Aleyna Karaca’ya kutlamalar sürüyor.
Erdek Ticaret Odası’nda düzenlenen kutlama sırasında kesilen pastanın ardından, Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı, Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Avlar, Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vahit Kocabıyık ve Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Karaca’ya birer küçük altın takarak kutladılar.
Erdek Ticaret Odası Başkanı Sarı, Karaca, bu başarısıyla Erdek’teki gençler için bir “rol model” olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Sporda bireysel başarı daha da zordur. Çok çalışmayı ve disiplinli olmayı gerektirir. İllerde ve ilçelerde görev yapan yöneticiler, sporcuların hayatlarını kolaylaştırmak zorundadır. Aleyna, Erdekli gençlere rol model ve spor yapmak için özendirici olmalıdır. Bizler, sivil toplum kuruluşları olarak Erdek’teki spor ve sporculara desteğimizi sürdüreceğiz.”                             
Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı, Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Erdek 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni, Karaca’nın antrenörü Niyazi Gülhan, “Aleyna’yla 10 yıldır aralıksız çalışıyoruz. Bu başarıyla küçük yerlerden uluslararası düzeyde başarı sağlayan sporcu çıkmayacağı şeklindeki tabuyu yıktık. Kulübümüz çatısı altında halen 94’ü aktif olmak üzere lisanslı 130 sporcumuz var. Sporda yetenek tabii ki çok önemli ama yetenekli olsanız bile çok çalışmanız gerekiyor. Yani başarı için sadece yetenek yetmez. 16 yıldan beri Erdek’te görev yapıyorum. Erdekli çocuklara, sporun da yönlendirmesiyle güzel bir gelecek hazırlamalıyız. Tüm Erdekli çocukların, ülke ülke gezen Aleyna’yı örnek almaları gerekir.” dedi.
Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu, Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12. sınıf öğrencisi, 18 yaşındaki Aleyna Karaca ise gazetecilerin sorularını yanıtlarken, dünya ikincisi olmasının ardından büyük bir duygu patlaması yaşadığını belirtti. Karaca, sportif başarı ile akademik başarının birbirini desteklediğini vurgulayarak, “Derslerimdeki başarım da çok iyi” dedi.
Aleyna Karaca, Fransa’daki yarışmada, “yüksek atlama” branşında 1.73’lük derecesiyle dünya ikincisi olurken, birinciliği 1.81 ile İspanya, üçüncülüğü ise 1.70 ile Brezilyalı sporcular elde etmişti.
Haber : Önder Balıkçı - Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Aleyna Karaca’ kutlamalar sürüyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı