Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Hikmet Akkaş: 44 yıldır saha komiseri

Ali Hikmet Akkaş: 44 yıldır saha komiseri

Dile kolay! Ali Hikmet Akkaş, 44 yıldır aralıksız Balıkesir bölgesindeki futbol karşılaşmalarında saha komiseri olarak görev yapıyor.

Dile kolay! Ali Hikmet Akkaş, 44 yıldır aralıksız Balıkesir bölgesindeki futbol karşılaşmalarında saha komiseri olarak görev yapıyor.
Halen 82 yaşında olup, 24 yıldan bu yana da ?Saha Komiserleri Derneği? Balıkesir Şube Başkanlığı görevini yürüten Ali Hikmet Akkaş ile Erdek´te oynanıp, 5-2 bordo-beyazlı Bandırmaspor´un üstünlüğüyle sonuçlanan U-19 Bandırmaspor-Akhisarspor maçı öncesinde görüştük.
1940 yılında, Balıkesir´de doğan Akkaş, 32 yaşına kadar, sağ bek mevkiinde futbol oynadığını belirterek, şunları söyledi:
?Futbola, 1958 yılında, şimdiki ismi Vicdaniyespor olan Balıkesir Zaferspor´da başladım. 1959 yılında, o zamanki renkleri mavi-beyaz olan Balıkesirspor´da forma giydim. Vatani görevimi yaptığım sırada Adana Karagücü´nde oynadım. Daha sonra 4-5 yıl daha Vicdaniyespor formasını giyerek, futbolu bu kulüpte bıraktım.?
Eski dönemlerdeki futbol sahaları ile günümüzü kıyaslayan Akkaş, şu değerlendirmede bulundu:
?Bizim dönemimizdeki sahalar tamamen topraktı. Düştüğümüzde her yerimiz yara-bere içinde kalırdı. Hiç unutmuyorum, Balıkesir Vicdaniyespor formasını giydiğim bir maçta yere düşmüştüm. Etim sarkmış durumda, eve ağlayarak gittiğimi unutamam. Bir de şimdiki yemyeşil sahalara bakın. Bu yaşta benim bile çıkıp oynayasım geliyor.?
Yıllardın sporun içinde bulunmasının kendisine sağlık ve zindelik verdiği gibi çok iyi bir çevre edinmesini de sağladığına dikkati çeken Akkaş, ?Yıllardır saha komiserliğini gönülden, severek yapıyorum. Balıkesir ili sınırları içindeki 38 stadın hepsinde görev yaptım? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli