Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Sabancı, Balıkesir´e geldi

Ali Sabancı, Balıkesir´e geldi

ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Balıkesir´e geldi.

ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Balıkesir´e geldi. Önce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u makamında ziyaret eden Sabancı, daha sonra Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi konferans salonunda, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, 68 uçağa sahip Pegasus Havayolları Şirketi´nin başarısı hakkında düşüncelerini açıkladı. Sabancı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin izlediği söyleşi sırasında öğrencilere şöyle seslendi:
?Okulunuzu bitirdikten sonra başaramayacağınızı öne sürenlere inanmayarak, girişimcilik konusunda şansınızı mutlaka deneyin. Denemezseniz, başarılı olma şansınız sıfırdır. Türkiye´de havacılığı biz başlatmadık ama biz değiştirdik. Yaşamınız sırasında vaatleriniz olmalı ve bu vaatlerinizin arkasında durmalısınız. Ticaret yaşamınıza atılacaksanız, temiz ticaret yapın. İnsanların yaşam kalitelerini yükseltecek girişimlere yönelin. Asla yalan söylemeyin ve itibar kaybetmeyin. ?Eski köye yeni adet getirmeyin´ diyenlere inat, eski köye yeni adet çıkarmanın ortamlarını yaratmaya çalışın. Bugün, ülkemizdeki üniversite ve yüksek okullardan mezun olanların % 19´u işsiz. Kısacası, okullarınızı bitirdikten sonra kendinizi kabul ettirmek için yeni atılımlar gerçekleştirin. İz bırakmak ve etki yapabilmek için denemek gerekir. Bu arada size benzemeyen, farklı insanlarla dostluklar kurarak, onların düşünce ve önerilerinden yararlanın. Yoksa sadece aynaya bakarak yaşarsınız ve başarıyı yakalayamazsınız.?
CANSET SEVİM DE KATILDI
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Sabancı, ardından Balıkesir Sanayi Odası´na giderek, burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ne bağlı, Nurbin Tüfekçioğlu´nun başkanlığındaki Balıkesir Kadın Girişimciler İcra Kurulu ve Bandırmalı Canset Sevim´in başkanlığındaki Balıkesir Genç Girişimciler İcra Kurulu üyeleriyle görüştü.
BALIKESİR´E AVM YAPACAK
İş adamı Ali Sabancı, ziyareti sırasında, Balıkesir´e bir alışveriş merkezi yapacaklarını açıkladı. Yeni yapılan devlet hastanesinin yakınında satın aldıkları 45 bin metre karelik arsaya yapacakları alışveriş merkezinin temelinin nisan veya mayıs ayında atılarak, 18 ayda tamamlanacağını vurgulayan Sabancı, ?Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım sonucunda gerçekleştireceğimiz bu alışveriş merkezinde 150 dükkan yer alacak? dedi. Sabancı, Balıkesir´e kuracakları bu alışveriş merkezinin, şirketleri tarafından yapılacak beşinci alışveriş merkezi olacağını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sabancı Balıkesir geldi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli