Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Alman Gelin Müslümanlığı seçti

Alman Gelin Müslümanlığı seçti

Almanya´da yaşayan ve bir Türk ile evli olan Hiristiyan gelin İslamiyeti seçti.

Almanya´da yaşayan ve bir Türk ile evli olan Hiristiyan gelin İslamiyeti seçti.
Manyas kırsal Mahallelerinden Çavuş´tan Almanya´ya çalışmak için giden Yunus Öner, burada Kestrin hanım ile tanışarak evlendi.
Evlendikten sonra şinin kendisine İslam dinine geçmek istediğini söylediğini belirte Öner, "Bizde izine gittiğimizde gerekli formaliteleri yerine getirir, bu işi hallederiz dedim. Almanya´da bu işlemleri yapmamız daha uzun süreceği için burada gerçekleştirmeyi uygun bulduk." dedi.
Manyas Müftülüğünde gerçekleştirilen törende önce İmam-Hatip Osman Nuri Yıldırım tarafından Bakara suresinden Amener-Resulü ayeti okundu.
Müftü vekili vaiz Burhan Oral ise okunan ayetin mealini açıkladı.
Daha sonra Oral, 53 yaşında ki Kestrin Öner´e İslamiyet ve gereklerini anlatırken birlikte Kelime-¬i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kendisine Müslümanlığa geçişini gösteren "İhtida" belgesi tanzim edilerek verildi, yine Kuran¬ı Kerim ve Türkçe Meali Müftülüğün armağanı olarak Kestrin Öner´e müftü vekili Burhan Oral tarafından sunuldu.
Müslümanlığa geçtikten sonra duygularını eşi Yunus Öner´in tercümanlığı eşliğinde paylaşan Kadriye Öner, kendisini çok iyi hissettiğini dile getirdi.
Kestrin Öner´in Müslümanlığa geçişinde Manyas Belediyesi eski Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kahraman ile Belediye Meclis Üyesi İbrahim Koman şahitlik yaptı.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli