Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Alman Turistler ayvalık´ta

Alman Turistler ayvalık´ta

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Bizim amacımız yabancı turistin Ayvalık´a gelişini arttırmak?

1980 ve 90´larda Ayvalık´ı tercih eden, 90´lı yıllar başından itibaren ise çekilen Alman turist, Ayvalık´a geri dönüyor. Antalya´dan bir tur şirketi, 7 günlük Anadolu kültür turu kapsamına aldığı Ayvalık´a ilk Alman kafileyi hafta sonu getirdi. Berlin İTB Fuarına katılmalarının bir sonucu olarak Ayvalık´a 8 bin Alman turist getirileceğini açıklayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Alman turistler kültür turu kapsamında ilçemize gelmeye başladı. Ayvalık turizmine hareket kazandıracak? dedi.
Berlin ITB Fuarı´nda Ayvalık´ı tanıtan Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği, Almanya ile bağlantısı olan Antalya merkezli tur şirketi Merke ile diyalog kurdu. Ayvalık´a gelip Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile görüşen Merke Tur Şirketi sahibi Ekrem Dişçi, 2018 Eylül- 2019 Kasım ayı arasındaki dönemde ilçeye Alman turist getirileceğini açıklamıştı.
Antalya´dan başlayıp Demre, Dalyan Kuşadası, Efes, Ayvalık, Çanakkale, Bergama ve Pamukkale´yi kapsayan Anadolu Kültür turuna katılan 40 kişilik Alman kafile, 15 Eylül Cumartesi günü Ayvalık´a geldi.
Merke Tur Şirketi sahibi Ekrem Dişçi, ?Türkiye´nin farklı noktalarına kültür turları yapıyoruz. 1 haftalık tur Ayvalık dışındaki her noktada bir gece, Ayvalık´ta iki gece konaklıyoruz. Ayvalık´ı yüzeysel değil de daha detaylı tanısınlar istiyoruz. Ocak´ta ara veriyoruz. Haziran´ın sonuna kadar gelip Temmuz Ağustos´ta bir ara daha vereceğiz sonra Kasım ayına kadar devam edecek turumuz? dedi.
Turistleri karşılana Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, ?Yıllardan sonra Ayvalık´ta yabancı turist kafilesi görüyoruz. Bu da bizim için çok önemli. Belediye başkanımız Rahmi Gençer göreve geldiğinden beri bu konuda çalışmalar yapıyordu. Yurt dışındaki fuarlara örneğin Berlin İTB Fuarına Belediye olarak katılmamızın ve yaptığımız bağlantıların meyvesini şimdi almaya başladık.? dedi.
Yabancı turistin Ayvalık için önemli olduğunu, bu nedenle yıllardır ısrarla Ayvalık Belediyesi´nin ve AYTUGEB´İN Berlin Fuarına katıldığını söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Ayvalık Berlin Fuarında ısrarla takip ettik. Bu sene kışın her hafta Almanya´dan 2 gün konaklamalı Anadolu turuna katılan turistler gelmeye başladı. Bu esnafımıza faydası olacak. Bu da yeterli değil. Bizim amacımız yabancı turistin Ayvalık´a gelişini arttırmak için özellikle Almanya´daki Berlin Fuarına katılmaya devam edeceğiz. Bu yıl beklentimiz de yüksek. Çünkü daha önce görüştüğümüz tur operatörlerini Ayvalık´ta ağırladık. Çalışmalarımız yavaş yavaş yerine oturuyor mutluyuz.? dedi.
Haber?Merkezi



Anahtar Kelimeler: Alman Turistler ayvalık
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı