Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Almanya´da Balıkesir coşkusu yaşanıyor

Almanya´da Balıkesir coşkusu yaşanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Almanya Balıkesirli Kültür ve Dayanışma Derneği´nin düzenlediği Balıkesir 6 Eylül Kurtuluş Günü etkinliğine katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Almanya Balıkesir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz, ?Bizler bugün burada, Balıkesir´in düşman işgalinden kuruluşunun 96. yıl kutlaması için toplanmış bulunuyoruz. 

Hepinizin de bildiği gibi, 1920´de Yunan işgaline uğrayan güzel ilimiz Balıkesir´imiz, Kuva-yi Milliye hareketi sayesinde 6 Eylül 1922 de yeniden hürriyetine kavuşmuştur. Bu tarihi hareket, birlik ve beraberlikle zafere ulaşmış ve 96 yıl sonra bizlerin burada olmasına vesile olmuştur. Yarım asır önce Almanya´ya gelen Balıkesirliler, kurtuluş yıllarında olduğu gibi Almanya´da da birlik ve beraberlik ruhuyla yaşamış oldukları topluma katkı sağlayarak, kültürleriyle renk katmaktadır. Amacımız bu değerleri, gelecek nesillere de aktarmaktır. Bunun için de üyelerimizin, daha fazla desteğine ihtiyacımız var.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da ?Balıkesirli hemşeri ruhunu yaşatmak ve diri tutmak için dernek kurdunuz ve dernek çatısı altında bir araya geliyorsunuz. Dernek üyelerini arttırmalısınız, asla parçalanıp bölünmemeniz lazım, başka dernek altında çoğalarak, bölünmemeliyiz. Tek dernek çatısı altında güçlerimizi birleştirerek yolumuza devam etmeliyiz. Bölünme başlarsa, işin bereketi kaybolur. Biz, belediye başkanları olarak sizlerin arkasında, yanındayız, her faaliyetinizde yanınızdayız. Arkadaşların verdiği rakama göre, Almanya´da 48 bin Balıkesirli yaşıyor, 20 ilçemiz var, 21, ilçemiz de sizlersiniz. Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Buralarda kültürümüzü yaşatıyorsunuz. Bunun için tüm dernek görevlilerine teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
Programa Balıkesir´den davetli olarak katılan Prof. Dr. Ali Duymaz, Balıkesir´in kurtuluşu ve milli mücadele yıllarına dair bir sunum yaptı. TRT Türk Hal Müziği sanatçısı Ali Çakar da, hemşerilerine muhteşem bir konser verdi.
Çakar, başta Balıkesir yöresi olmak üzere seslendirdiği türkülerle adeta Anadolu´yu turladı.
Başkan Kafaoğlu temasları sırasında İsviçre Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi´yi ardından Post Gazetesi ve TGRT İsviçre Temsilcisi Ömür Çelik´i ziyaret etti.
Gazete ziyaretinde Başkan Kafaoğlu gazeteyi inceledi, gazetenin İsviçre´de yaşayan vatandaşların sorunlarını satırlarına yansıttığını, bu sorunların giderilmesi ile ilgili aracı kurum gibi hizmetini sürdürdüğünü söyledi.
Gazete Temsilcisi Ömür Çelik de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve beraberindeki heyete gazetenin 16 yıldan beri kuruluş amacına uygun olarak yayın hayatına devam ettiğini ifade ederek ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.
Başkan Kafaoğlu daha sonra Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Karlshure Merkez Camiinde düzenlenen aşure hayrına katılarak burada bulunan kurs öğrencilerine aşure dağıttı, öğrencilerle bir araya geldi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli