Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Almanya´da Balıkesir Rüzgarı esiyor

Almanya´da Balıkesir Rüzgarı esiyor

Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü Almanya´da düzenlenen şenlikler ile kutlandı.

Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü Almanya´da düzenlenen şenlikler ile kutlandı.
Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-DER) tarafından Almanya´nın Duisburg kentinde düzenlenen şenliklere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´da katıldı. Başkan Uğur, Almanya programında ilk olarak Dortmund şehrindeki Sultan Ahmet Camii´ne ziyarette bulundu. Uğur ziyarette Almanya´da yaşayan Balıkesirliler ile sohbet etti. Başkan Uğur daha sonra Avrupa´nın en büyük camilerinden olan ve mimari yapısıyla herkesi büyüleyen Duisburg Merkez Camii´ne ziyarette bulunarak Camii hakkında bilgi aldı.
Kanal Avrupa ve TV100 ortak yayınıyla ?Adım Adım Avrupa´ Özel programına katılan Başkan Uğur´a programda Almanya Balıkesirliler Derneği Yöneticileri ve Balıkesirli Araştırmacı Yazar Aydın Ayhan eşlik etti. Programda sunucu Mehmet Baş´ın sorularını yanıtladı.
Programda Almanya ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında sadece sosyal ve kültürel olarak değil teknoloji ve ticaret anlamında da işbirlikleri yaptıklarını söyleyen Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Fırıntaş A.Ş.´nin yeni üretim tesisi hakkında bilgiler verdi. Almanların ekmek konusunda uzman olduklarını ifade eden Başkan Uğur, ?Balıkesir´de belediyenin 20-25 yıl önce başlattığı fırın ekmek üretimi var. Fakat bunlar odun ile çalışan ve eski usul ile üretim yapan fırınlar. Almanya´da hiç kimyasal kullanmadan, ekşi mayadan üretilen ekmekler var. Mayası sağlıklı ve gıda değeri yüksek olan ekmekler için bir teknoloji getirdik Balıkesir´e. Bir laminasyon hattı ve ekşi maya hattı. Şuanda Balıkesir´de hiç kimyasal madde kullanmadan, ununda katkı maddesi olmadan insan sağlığı için temel gıda olan ekmeği biz üretiyoruz. 100 bin ekmek kapasiteli tesiste şuanda 25 bin kapasite ile ekmek üretiyoruz? diye konuştu.
Daha sonra dernek tarafından düzenlenen Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluş şenliği programına katılan Uğur, burada Almanya´da yaşayan Balıkesirliler ile bir araya gelerek, hemşerileri ile tek tek sohbet ettikten sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli