Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Altıeylül Belediyesi kimsesizlerin kimi olmayı sürdürüyor

Altıeylül Belediyesi kimsesizlerin kimi olmayı sürdürüyor

Altıeylül Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü evleri yanan ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyetini gideriyor.

Altıeylül Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü evleri yanan ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyetini gideriyor.
Altıeylül ilçesi Paşaköy ve Gümüşçeşme mahallelerinde iki ayrı evde çıkan yangın sonucu ihtiyaç sahibi vatandaşların evleri kullanılamaz hale geldi. Yanan evlerini yaptırma gücü olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşların imdadına Altıeylül Belediyesi yetişti. Paşaköy mahallesinde, annesinin evinin bahçesinde bir çocuğu ile eski bir evde yaşayan Gülsüm İkiz ve Gümüşçeşme mahallesinde üç çocuğu ile iki göz odada yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan Muammer Kırcanoğulları´nın evi ve tüm eşyaları yangın sonucunda kullanılamaz hale geldi. Mahalle muhtarlarının aracılığı ile Altıeylül Belediyesi´ne ulaşan vatandaşların talepleri, Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) tarafından alınıp gerekli inceleme başlatıldı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların kullanılamaz durumdaki evlerinin yapımı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından tutulan Yangın Hasar Tutanağı doğrultusunda gerçekleştirildi.
Paşaköy mahallesinde yangında evini tamamen kaybeden Gülsüm İkiz´in ev yapım işinde sona gelinirken, Gümüşçeşme mahallesi Gümüşpala cadddesi üzerindeki evlerini yangında kaybeden Muammer Kırcanoğulları´nın evinde onarım çalışmaları Altıeylül Belediyesi Fen İşleri ekiplerince başlatıldı.
Altıeylül Belediyesi Fen İşleri ekipleri 2017 yılında, evi yangında hasar gören ve kullanılamaz hale gelen ihtiyaç sahibi üç ailenin evini yeniden inşa ederken 2 aileye de malzeme desteğinde bulunmuştu.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli