Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Altıeylül Belediyesi´nden kültür hayatına hizmet

Altıeylül Belediyesi´nden kültür hayatına hizmet

Balıkesir´li öğretmen, gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur´an müfessiri Hasan Basri Çantay´ın halk ve hak yolunda geçen mücadelelerini anlatan prestij kitabı yayımlandı. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kitaplardan bir bölümünü alimin adın

Balıkesir´li öğretmen, gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur´an müfessiri Hasan Basri Çantay´ın halk ve hak yolunda geçen mücadelelerini anlatan prestij kitabı yayımlandı. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kitaplardan bir bölümünü alimin adını taşıyan Gazeteciler Cemiyeti´ndeki kütüphaneye hediye etti.
Balıkesir´li öğretmen, gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur´an müfessiri Hasan Basri Çantay´ın halk ve hak yolunda geçen mücadelelerini anlatan 2 ciltlik prestij kitabı yayımlanarak dağıtımına başlandı.
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilimizin değerleri arasındaki Hasan Basri Çantay´ı anlatan ve belediye yayını olarak bastırılan 2 ciltlik prestij kitabından bir bölümünü BGC Medya Merkezi ve Basın Müzesi bünyesindeki Hasan Basri Çantay kütüphanesine armağan etti.
Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek kitapları teslim eden Başkan Avcı, cemiyet yöneticileri Ramazan Demir, Doğan Alparslan ve Taşkın Sarıca ile çeşitli konular üzerine sohbet etti.
Altıeylül Belediyesi olarak değerli alim Hasan Basri Çantay´ın hayatını, mücadelelerini anlatan eseri kültür hayatına kazandırmaktan onur duyuyor, vatandaşlarımızın bu eserden en iyi şekilde yararlanmasını arzu ettiklerini söyleyen Başkan Avcı, ?Yakın gelecekte Osmanlı tarihi ve Balıkesir´imiz için değerli bir şahsiyet olan Zağnos Mehmet Paşa hakkında önemli eseri ülkemizin kültür hayatına kazandıracağız." dedi.
BGC Başkanı Ramazan Demir ise, Balıkesir Basını için çok değerli bir isim olan Hasan Basri Çantay adının yaşatılması ve vatan, bayrak, hak yolunda geçen mücadelesinin gelecek kuşaklara aktarılması açısından yapılan çalışmalara desteği nedeni ile Başkan Hasan Avcı´ya teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli