Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Altıeylül Belediyesi´nden önemli sağlık hizmeti

Altıeylül Belediyesi´nden önemli sağlık hizmeti

Altıeylül Belediyesi ile Balıkesir Sağlık İl Müdürlüğü tarafından D Vitamini Ölçüm Maliyetlerini Düşürmede Güncel Yaklaşımlar ve Uygulamalı HPLC Kursu konusunda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz protokol i

Altıeylül Belediyesi, Balıkesir´de Atatürk Devlet Hastanesi´nde hayata geçirilen D vitamini ölçüm maliyetlerinin aza indirilmesi çalışmasının tüm Türkiye´ye duyurulması ve Türkiye´nin tüm hastanelerinde uygulanması noktasında önemli bir adım atarak, Sağlık İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Türkiye´nin dört bir yanından gelecek uzmanlar Balıkesir´de hayata geçirilen bu çalışmayı görerek uygulamaya koyacak.
İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz protokol sonrasında yaptığı açıklamada Altıeylül Belediyesi´nin her zaman ve her konuda Sağlık Müdürlüğü´ne destekte bulunduğunu söyledi.
Müdür Kocaöz ?Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi D vitamini kit bağımlılığını azaltarak Türkiye´ye örnek oldu. Atatürk Devlet Hastanesi geçen yıl D vitamini tahlillerinden 550 bin TL kâr elde etti. Kit bağımlılığını önlemede çalışma yapıyoruz. Bizim yaptığımız bu uygulama ile diğer il hastanelerinde de daha ucuz D vitamini tahlillerinde daha ucuz çalışma yapacak. Bu kapsamda tüm Türkiye´de 200 ile 800 milyon TL arası kâr elde edilmesi bekleniyor. Dışarıya bağımlılığımız azaltma yolunda bu çalışmayı Türkiye´nin farklı illerinde bulunan konunun uzmanlarına ileteceğiz.? dedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´da ?D vitamini testleri konusunda çok büyük paralar harcanıyordu, bunun avantajlı hale gelmesi önemli. Bu çalışmanın Türkiye´ye duyurulması önemli. Bu konuda gelen misafirlerin karşılanması ve ağırlanması konusunda bize görev düşüyor. Yerel yönetimler olarak faydalı çalışmaya katkı sağlayacağız. Yerel yönetimler doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında. Değişik illerden uzmanlar gelerek bu çalışmayı öğrenecekler. Çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Bu kurs kapsamında şehrimize gelecek misafirlerimizi konaklama, gidiş-geliş, salon düzenlenmesi ve afiş tasarımları konusunda yardımcı olacağız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli