Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Altıeylül ve Karesi esnafına 1000 liralık hibe desteği

Altıeylül ve Karesi esnafına 1000 liralık hibe desteği

Altıeylül ve Karesi Belediyeleri pandemi sürecinde İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan esnafa 1000´er liralık nakdi destek yardımında bulunacak.

Altıeylül ve Karesi Belediyeleri pandemi sürecinde İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan esnafa 1000´er liralık nakdi destek yardımında bulunacak.
Destek başvuruları Altıeylül esnafı için ALGEM Hizmet Binasına, Karesi esnafı için ise Karesi Belediyesi Beyaz Masa´lara yapılacak.
Nakdi yardımla ilgili bilgi veren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, yardım kararının her iki belediyenin ortak kararı olduğunu açıkladı.
Pandemi sürecinde bir çok esnafın işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını ifade eden Avcı, ?Merkez belediyeler olarak esnafımızın yanında olmak için çam sakızı çoban armağanı niteliğinde her iki belediyemizde İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kapalı olan esnaf olmak kaydıyla kahvehane, kıraathane, okul kantinleri, okul servisi yapan servis şoförleri gibi başvurudan sonra 500 lira, daha sonraki kısa sürede de 500 lira olmak üzere toplam 1.000 liralık destek vermeyi gerçekleştiriyoruz. Bu konuda meclisimizden kararı aldık. Karesi Belediye Meclisi´nde de böyle bir karar alınacak. Esnafımız müracaat ederken işyeri ruhsatı ve vergi numarası, banka İBAN numarası kendi adına olacak ve kimlik fotokopisi ile başvurabilirler. Bizde ALGEM Hizmet binasına başvurabilecek. Ayın sonuna kadar yapılan müracaatlarda ilk ödememizi Ocak ayı sonu, Şubat ayı başı gibi yapmayı planlıyoruz. Bunun bir son tarihi var. Esnafımız 28 Şubat 2021 tarihine kadar başvurabilecek.? dedi.
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan´da, Şubat ayı meclisinde bu kararın oy birliğiyle alınacağını belirterek, yapılacak başvuruların Beyaz Masalarda kabul edileceğini açıkladı. Başkan Orkan, ?Bizde Şubat meclisinde bu kararı oybirliği ile bu kararı alacağız. Beyaz Masamız ile esnafımızın müracaatlarını alacağız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı