Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Altıeylül ve Karesi´den yangın bölgelerine yardım TIR´ı

Altıeylül ve Karesi´den yangın bölgelerine yardım TIR´ı

Altıeylül ve Karesi Belediyeleri yangının etkilediği bölgelere bir TIR dolusu su, soda, meyve suyu, gıda kolisi, kumanya, maske, sağlık malzemesi ve çeşitli araç ve gereçlerden oluşan yardım ekipmanı yolladı. Yaşanan doğal afetlerde el birliği yaparak, o

Altıeylül ve Karesi Belediyeleri yangının etkilediği bölgelere bir TIR dolusu su, soda, meyve suyu, gıda kolisi, kumanya, maske, sağlık malzemesi ve çeşitli araç ve gereçlerden oluşan yardım ekipmanı yolladı.
Yaşanan doğal afetlerde el birliği yaparak, ortak yardımlarda bulunan Altıeylül ve Karesi Belediyeleri bu birlikteliği orman yangınlarından etkilenen afet bölgeleri içinde gösterdi.
TIR uğurlama etkinliğinde konuşan Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen, yaşanan yangınlardan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Doğanın yangınlar ile bozulduğunu ifade eden Türkmen, ?Biz Karesi ve Altıeylül Belediyesi olarak orada görev yapan arkadaşlarımıza merhem olması için yardım malzemeleri hazırladık. Devletimiz ve milletimiz büyük. Her türlü zorluğa göğüs gerecek güçteyiz. Bundan sonrada oranın yeşertilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Allah oradaki arkadaşlarımıza güç versin her zaman onların yanındayız.? dedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı´da bu tür sıkıntıların Türk milletini bir araya getirdiğini söyledi.
Avcı, ?Bu milleti gerçekten Kurtuluş Savaşı´nda yaşanan cansiperane mücadelede gibi görüyoruz. Bizde burada iki kardeş belediye Altıeylül ve Karesi olarak beraber bir çalışma yapalım istedik. Kamyonumuzda 20 bin su, 5 bin soda, 10 bin meyve suyu, çerezi, 200 adet gıda kolisi, 2 bin adet kumanyası, 600 kilogram meyvesi, 15 bin adet maskesi, 3 bin dezenfektan, 3 bin kolonyası, yangın merhemi, sağlık malzemesi, bareti, el feneri gibi o bölgede ihtiyaç duyulan malzemeleri yolluyoruz. Buradaki yardımlara hayırsever vatandaşlarımız ve esnafımızda destek verdi. Buradan gani gönüllülük yapan esnafımıza da teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Konuşmaların ardından ?Gün birlik günü geçmiş olsun Türkiyem? pankartlı yardım TIR´ı dualarla uğurlandı.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı