Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Altıeylül Kitap Fuarı törenle açıldı

Altıeylül Kitap Fuarı törenle açıldı

Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Kitap Fuarı 75. Yıl Şehitler Parkı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Kitap Fuarı 75. Yıl Şehitler Parkı'nda düzenlenen törenle açıldı. 
7-16 Ekim tarihleri arasında açık kalacak Altıeylül Kitap Fuarı'nda 80'in üzerinde yayınevi on binlerce kitabı sergileyecek, yazarlar da imza günü ve söyleşilerle kitapseverlerle buluşacak. 
Altıeylül Kitap Fuarı'nın açılışında konuşan Altıeyül Belediye Başkanı Hasan Avcı, gençlerin geleceğine yön vermek için bu tür organizasyonları önemsediklerini söyledi.  
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da kitap fuarının Balıkesir'e renk katacağını belirterek “Kitap fuarımızın ikincisi düzenleniyor. Geçen sene gerçekten çok güzel verim aldığımız, şehrimize renk katan bir fuar oldu. Birbirinden değerli yazarlarımız güzel söyleşiler yaptılar, kitaplarını imzaladılar. Şehrimize gerçekten kültür açısından önemli etkinlik yaptılar.” dedi. 
Yayımladığı 2 kitabı bulunan AK Parti Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ise kitap okumanın önemine değindiği konuşmasında, “Bu kitap fuarı aslında bizim için son derece kıymetli son derece değerli. Kitap okuma alışkanlığının gelişmesi, kitabın hayatımıza girmesi, kitabın anlatılması ve yazarların tanınması, tanıtılması anlamında çok önemli bir görevi icra ediyor. Burada önemli olan kitap fuarını sadece gezmek, dolaşmak değil, kitabı okumak. Fransız Yazar ve bilim adamı der ki; “Kitap insanın gerçek dostudur.” Yine ünlü bilginlerden bir tanesi “kitap okumayan insan sağırdır, dilsizdir ve konuşamaz” der. Yani kitap okumak bizim aslında hem dünyamızı hem de ruh dünyamızı zenginleştirir. Ama bunun bir alışkanlığa dönüşmesi için gençlik yıllarından itibaren kitap okumaya başlamak, kitabı sevmek, kitapla dost olmak çok önemli. Eğer bunu başarabilirsek hayatımızın zenginleştiğini, yaşamımızın farklı olduğunu çok net bir şekilde görebiliriz.” dedi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da kitap fuarlarının gençlerin geleceğini etkileyen en önemli aktörlerden birisi olduğuna değinerek, bu güzel etkinliğin ilimizin kültür hayatına, kitap dünyasına ve kitapseverlere hayırlı olmasını diledi. 
Kitap Fuarının açılışına Vali Hasan Şıldak'ın yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı