Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Altıeylül´de öğrenciler üretecek toplum gelişecek

Altıeylül´de öğrenciler üretecek toplum gelişecek

Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ?Üreten Nesil, Gelişen Toplum´ projesinin protokolü imzalandı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik projenin protokolünü imzaladılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik 28 ortaokulda 8352 ortaokul öğrencisinin projeden faydalanacağını ifade ederek, ?Hedefimiz öğrencilerimiz arasından geleceğin mimarlarını, tasarımcılarını yetiştirmek. Öğrencilere verilen değer çok önemli. 3 kurumun birlikte protokol yaparak önemli çalışmaya katkı sağlaması önemli? dedi.
Balıkesir Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ?Üniversite olarak Balıkesir´in bir kurumuyuz. Üniversiteler şehrin aynasıdır, şehir oradan ışık alır. Üniversite olarak Balıkesir gençliğinin hizmetindeyiz. Balıkesir gelişmiş bir şehir olması için elimizden gelen her türlü katkıya hazırız? diye konuştu.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´da ?Ortaokulda okuyan öğrencilerimiz hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürecekler. İlçemizde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Şehit Ömer Faruk İmam Hatip Ortaokulu´nda atölyeler ve laboratuvarlar kurulacak, öğrenciler 3D teknolojisi ile gelecek inşa edecekler, öğrencilerin ufukları açılacak. Öğrenciler yeni şeyleri keşfedecekler. Öğrencilerimiz derslerinin dışında ciddi eğitim alacaklar. Sadece tüketen değil üreten, okuyan, katkı sağlayan bir nesil olacak? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false