Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti

Son 13 yılın getiri rekortmeni altın, zor günler yaşıyor. Geçen hafta başlayan düşüş, parasını altına yatıranları tedirgin etti. Geniş kesimleri yakından ilgilendiren sorunun yanıtını da piyasa uzmanlar şöyle veriyor:

Son 13 yılın getiri rekortmeni altın, zor günler yaşıyor. Geçen hafta başlayan düşüş, parasını altına yatıranları tedirgin etti. Geniş kesimleri yakından ilgilendiren sorunun yanıtını da piyasa uzmanlar şöyle veriyor: "Artık altının devri kapandı, düşecek ve yükselmesi, eski kârlı günlerine dönmesi uzun zaman alacak" 
Düşüşün bir nedeninin de, Avrupa ve ABD ekonomisinden gelen pozitif işaretler ve merkez bankalarının artık para basmayacağı sinyali vermesi olduğunu ifaden uzmanlar, "Artık altın döviz yerine kullanılmayacak, dolar güçlenecek" diyorlar.
Görüşlerine başvurduğumuz kuyumcular da bu konudaki görüşlerini şöyle açıkladılar: "Altında iki türlü alım yapan tüketici grubu vardır. Birinci grup altını yatırım amaçlı alanlardır. Bunlar genellikle gram veya külçe altın alırlar. İkinci grup müşteriler ise takı amaçlı alanlardır. İkinci grup, fiyat düştüğünde takı amaçlı altın alırlar. Altın fiyatlarında son yılların en büyük düşüşü yaşandığı için takı amaçlı altın satışlarında büyük bir hareketlilik var." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı