Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Altınoluk Mahallesinde orman yangını

Altınoluk Mahallesinde orman yangını

Edremit-Altınoluk Mahallesi´nde gece saatlerinde dört noktada birden orman yangını çıktı.

Edremit-Altınoluk Mahallesi´nde gece saatlerinde dört noktada birden orman yangını çıktı.
Sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangınla ilgili Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.
Edremit´e bağlı Altınoluk Mahallesi´nin Tekçam Mevkii´nde ki Antandros Antik Kent kazı alanı yakınlarında önceki gece henüz belirlenemeyen bir nedenle 4 yarı noktada birden orman yangını çıktı.
Edremit Orman İşletme Müdürlüğü´ne bağlı ekipler başta olmak üzere Balıkesir ve Çanakkale´nin Ayvacık ilçesinden gelen takviye ekipler ve itfaiye ekipleri tarafından birlikte müdahale edilen yangın sabah saatlerinde yangın söndürme helikopterlerinin de devreye girmesi ile kontrol altına alınabildi. 4 söndürme helikopteri, 15 arazöz, 5 iş makinesi ve 150 yangın müdahale personelinin katıldığı özverili çalışması sonucu söndürülen yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.
Bölgeden yüksek gerilim hatlarının geçmesi nedeniyle tedbir amaçlı kesilen elektrikler öğlen saatlerinde yeniden verildi. Yangın yerine gelerek çalışmaları yakından takip eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine teşekkür ederek, ?Antandros Antik Kenti kazı alanı yakınlarında çıkan orman yangını orman ve itfaiye ekiplerimizin özverili çalışması ile kontrol altına alındı.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli