Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Altınoluk halkı acı gerçeği öğrendi

Altınoluk halkı acı gerçeği öğrendi

Balıkesir Büyükşehir statüsüne girdiğinde Altınoluk mahalleye dönüşüyor.

Balıkesir Büyükşehir statüsüne girdiğinde Altınoluk mahalleye dönüşüyor.
Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı TBMM İçişleri Komisyon`unda görüşülmeye devam ederken, İçişleri Alt Komisyon raporundan ilçe olamadıklarını öğrenen Altıoluklular soluğu Ankara`da aldı.
Altınoluk heyetinin ilk durağı gittikleri mecliste CHP`li milletvekillerini ziyaret ederek bu konuda yardım istediler. 
Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, belediye meclis üyeleri ve beraberindeki heyet CHP`li milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ile görüşerek tasarıda yapılan değişiklik üzerine taleplerini dile getirdiler. Köylülerde köy statüsünde kalmak istiyor
Köylerinin mahalle olmasını istemeyen Balıkesirli köylüler Ankara`da. TBMM`ini ziyaret eden Balıkesir`li köylüler bölge milletvekillerine çıkıp köylerindeki tepkileri anlattılar. 
Doyuran köyünden Sabır Coşkun "Bizim köyümüze dokunmasınlar" derken, Arıtaş Köyü Muhtarı Mustafa Keser, Tahtakuşlar Muntarı Hasan Bozkurt, Doyuran Köyü Muhtarı Hasan İşgören mağduriyetlerini dile getirdi. 
Altınoluk Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve Altınoluklular, Büyükşehir Belediye Kanun Tasarısından Altınoluk`un ilçe yapılması kararının çıkarılmasını protesto ettiler.
Geçtiğimiz hafta TBMM`ye sev edilen, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılarak, yeni kurulacak büyükşehir belediyelerini belirleyen Kanun Tasarısında Altınoluk`un ilçe olması öngörülmüştü. Ancak İçişleri Alt Komisyonunda hafta sonu yapılan toplantı sonucunda, "Altınoluk`un nüfus açısından ilçe olma kriteri ni taşımaması" sebep gösterilerek, ilçe olması Kanun Taslağından çıkarıldı. Ancak bu durum ikincil konut açısından büyük ilgi gören Altınoluklularda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 
CHP Milletvekili Akova, "İçişleri Komisyonunda görüşmelerin devam ettiğini, Altınolukların daha iyi hizmet alması için haklarını savunacaklarını, yapılan bu mağduriyetin giderilmesi için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini, bunun Genel Kurul aşaması da olduğunu, orada AKP`lilerin oylarıyla yarattıkları haksızlığı televizyonların önünde nasıl açıklayacaklarını göreceklerini ve geri adım atacaklarını, demokrasilerde köy ve belde halkının da isteklerinin göz önüne alınması gerektiğini ama iktidarın demokrasiyi hiçe saydığını" dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false