Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Altınoluk´a Balıkçı Barınağı yapılacak

Altınoluk´a Balıkçı Barınağı yapılacak

Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi´nde hizmet veren Balıkçı Barınağı yeniden yapılacak.

Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi´nde hizmet veren Balıkçı Barınağı yeniden yapılacak.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, yetersizliğiyle şikayet konusu olan Altınoluk Balıkçı Barınağı´nın modern hale dönüştürülerek kapasitesinin arttırılacağını bildirdi.
1977 yılında yatırım programına alınıp, 1980 yılında yapımı tamamlanan, 40 rıhtımlı, 60 rıhtımsız olmak üzere toplam 100 barınak kapasitesine sahip Altınoluk Balıkçı Barınağı´nın mevcut durumuyla yat ve tekneler için yetersiz olduğunu belirten Çelik ?Altınoluk Limanı´nda rüzgar ve fırtınalar sebebiyle liman içerisine giren yüksek dalgalar teknelere zarar veriyor, mevcut haliyle yetersiz olan limanımızın büyütülmesi gerekiyor.? dedi.
Çelik ?Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Altınoluk Balıkçı Barınağı´nın büyütülmesi konusunda hemfikir olarak, 15 milyon TL bedelle 2021 yatırım programına teklif edilmesini sağladık? dedi.
Liman projesinin, yatırım programına alınmasının yanı sıra diğer süreçlerin bizzat kendisi tarafından takip edildiğini belirten Çelik ?Bölgemize değer katacak bu projenin; hemşerilerimize, balıkçılarımıza, körfezimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli