Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Altınova TARİŞ bereketli hasat için ?Hayır? düzenledi

Altınova TARİŞ bereketli hasat için ?Hayır? düzenledi

TARİŞ S.S. 979 No´lu Altınova Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, hasat sonunu ikinci ekstraksiyon ünitesinin kurulumu için ?hayır? düzenledi.


Altınova TARİŞ Kooperatif bahçesinde düzenlenen hayra, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Mühürdaroğlu, TARİŞ eski başkanı Cavit Çetin, Tariş Birlik Başkanı Hilmi Sürek, TARİŞ Genel Müdürü Güngör Şarman, Altınova TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatif Müdürü İlkay Alpsoy, Burhaniye Belediyesi geçmiş dönem belediye başkanlarından ve Zeytin A.Ş Başkanı Fikret Akova, Altınova TARİŞ eski Kooperatif Müdürü Fevzi Keklikçi ve Ayvalık, Burhaniye, Bayındır, Küçükkuyu, Gömeç ve Altınova TARİŞ yönetim kurulları katıldı.
Yüzde 50 hibe ile yeni kooperatiflerinde ikinci ekstraksiyon ünitesini kurduklarını ve zeytinyağı üretimi sonrası elde edilen prinanın ekonomik anlamda işleyebilecekleri bir tesis kurduklarını belirten TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatif Müdürü Alpsoy, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bütün bölge kooperatif temsilcilerini bir arada görmekten gurur duyduğunu belirten Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği eski Başkanı Cavit Çetin, ?Bütün kooperatiflerimiz burada. Biz bir camiayız. Bu camianın bütünlüğünün korunması Tariş´in ve zeytinyağı birliğinin bekası için önemli.? dedi.
Altınova Birliğine, hayırlı olsun dileğinde bulunan Tariş Birlik Başkanı Hilmi Sürek, ?birliği beraberliği bozmadığımız sürece Allah´ın izniyle bu bayrağı daha yükseklere taşıyacağız? dedi.
Tariş camiasının bir arada olmasının önemine değinen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Tariş´in imkânlarıyla büyümüş, onun bize getirdikleriyle hayatını sürdürmüş insanlarız. O yüzden Tariş her zaman ayakta kalmalı. Yaptığınız bu görev çok kutsal bir görev. Dünyadaki bu hızlı
globalleşme ve hızlı gelişen kapitalizm karşısında birlikte, çiftçilerimizle el ele bu birliklerin ayakta kalmasının önemini bugün bir kez daha görüyoruz. O yüzden yaptığınız iş çok mübarek, kutsal bir iştir. Tariş´in zeytinyağı bölümü Türkiye´nin zeytinyağı ülkesi olduğunu zeytinyağında sınıf atladığını ve başarılı olduğunu gösterdiğini düşünüyorum.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli