Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Altınova Belediyespor rövanşı aldı

Altınova Belediyespor rövanşı aldı

Balıkesir Süper Amatör Kümenin ilk devresinde, kendi evinde Erdekspora 4-0 kaybeden Altınova Belediyespor, maçın rövanşında bu kez gülen taraf oldu.

Balıkesir Süper Amatör Kümenin ilk devresinde, kendi evinde Erdekspor`a 4-0 kaybeden Altınova Belediyespor, maçın rövanşında bu kez gülen taraf oldu.
Soğuk bir havada ve yağmur nedeniyle ıslak ve yumuşak bir zeminde oynan maçı Sezer Tuna, Emre Akova ve Uğur Çanga hakem üçlüsü yönetti.
Çok zor bir maçı kolay yöneten hakem üçlüsünün iyi bir maç yönettiğini söylemek mümkün. Ama yine de gösteremediği iki kırmızı kartın olduğunu da söylemeliyim.
Erdekspor: Hilmi (Şahin), Uğur, Mesut, Hami, Onur (Polat), Ercan (Onur), Kayhan, Berat, Sonat, Mehmet ve Soner on biri ile oynadı.
Gol: Dk.47 Soner penaltı
Altınova Belediyespor: Selim, Halil, Mesut, Sergen, Mercan, Şaban, Ferhat, Gökhan, Ahmet, Fatih ve İsmet on biri ile oynadı.
Gol: Dk.19, Dk.31  İsmet
Oyuna düşme hattına çok yakın olan misafir takımın vuruşu ile başlandı. İlk dakikalarda misafir takımın oldukça kontrollü oyununu izledik. Orta alanda her yöne koşan ve iyi toplar yapabilen Ferhat gibi bir oyuncuya sahipseniz eğer işiniz kolay olabilir diyorum. İlerde İsmet ne yapacağını bilen bir oyuncu olarak misafir takım için gerçekten güçlü bir golcü ve de çok centilmen bir sporcu, kutluyorum kendisini. Aslında bu maçı daha baştan yazarken Erdek 1 Kaleci Selim 2 gibi bir başlık atarsam eğer maçın kahramanın kim olduğu ortaya çıkabilir diyorum.
Penaltı atışını bir tarafa koyarak maç boyu Erdekspor ataklarını önleyen bir oyuncu olarak galibiyette payı en çok olan adam diyorum.
Erdekspor, genel olarak baktığımızda iki hatalı kademe sonucu kalesinde iki gol görmesi oldukça şansız bir durumdu. Onur`un sakatlığı nedeniyle daha maçın başında oyundan ayrılması hiç de iyi olmadı. Ercan bu gün nasıl olduysa çok formsuzdu. Mehmet kenara kaçarak oynayınca, orta alanda hep konuk takımın ağırlığını gördük. Hilmi`nin sakatlanmasıyla oyuna giren kaleci Şahin`in hem hava topları ve hem de yan toplarda ve hatta oyuna topları pas yaparak sokmasıyla benden tam not aldığını söyleyebilirim.  Sonat bir şeyler yapacak ama Kayhan`la çok yakın oynamaları sonucu oyunu sıkıştırdılar. Rakip defanslar için en büyük kolaylıkta bu tarz oyunlar olduğu bilinen bir gerçek aslında. Unutmayalım ki modern futbolda gol kenar ataklarıyla daha çok oluyor.
İlk yarıda misafir takımın iki golüne karşın Dk.44 Erdekspor`un bir atağında Kalaci Şahin`in % 100 bir golü kurtardığını da yazmak istiyorum. İlk yarı 0-2 konuk takım lehine kapandı.
İkinci yarıda gole çabuk ulaşmak isteyen bir Erdekspor vardı sahada. Daha çok uzun toplarla defansın arkasına koşmak gibi bir oyun düşünen Erdekspor sadece penaltı dışında bu düşüncesini gerçekleştiremedi. Yalnız dk 62`de Kayhan`ın kullanamadığı ve Dk. 80 Polat`ın iyi vurduğu toplar vardı ki Erdek adına çok büyük şansızlıktı diyebilirim. Çabuk oynamak istemek olabilir ama panikleme olursa işler değişebilir. Sakin ve ayağa pas yaparak topun kenarlara taşınması bu gün futbol da galibiyetler için en çok uygulanan bir yol olduğunu bir kere daha söylemeliyim. Son dakikalarda gerçekten top iki kaleyi de ziyaret etti ama başka gol olmayınca maçta 2-1 Erdekspor`un yenilgisiyle sona erdi.
Ve son sözüm 14 yıl gibi çok önemli bir süre Erdekspor`u yöneten Mehmet Arslan için.  Yıllar önce Altınova`da benimde yönetici olarak bulunduğum Erdekspor`un gördüğü misafirperverliği unutmayan  Mehmet Arslan, misafir takımı Erdek`te bulunduğu süre içinde hiç yalnız bırakmadı. Özellikle konuk takım antrenörü Abidin Can için soyunma odasına kadar gelip kutlayan Mehmet Arslan`a, böylesi davranışları için kutluyorum.
Erhan Göçmen

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli