Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Altınova düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Altınova düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Ayvalık ilçesinin, 30 Mart yerel seçimlerine kadar beldesi olan Altınova bu sene kurtuluşunu ilk kez mahalle olarak kutladı.

Ayvalık ilçesinin, 30 Mart yerel seçimlerine kadar beldesi olan Altınova bu sene kurtuluşunu ilk kez mahalle olarak kutladı.
Geçtiğimiz yıllarda belde olarak bu sene mahalle olması sebebiyle 14 Eylül düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü resmi olmayan bir törenle kutlandı.
Mahalle sakinlerinin geçtiğimiz yıllarda büyük bir coşkuyla kutladığı kurtuluşu, bu sene Bütünşehir Yasası kapsamında beldeliğin yitirilmesi nedeniyle buruk olarak yaşadılar.
Ayvalık Belediyesi’nin efsane olarak nitelendirilen bando takımının eşliğinde saygı duruşundu bulunulup, İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Asım Sürer, belediye meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube yöneticileri, Ayvalık CHP Kadın Kolları üyeleri, AK Parti Kadın Kolları üyeleri, gaziler ve çok sayıda mahalle sakini hazır bulundu.
Altınova`da belediye hizmet binası yanındaki Cumhuriyet alanında gerçekleşen törende; Atatürk anıtına Ayvalık Belediye Bakanı Rahmi Gençer, CHP ve ADD çelenk sundu.
Çelenk sunumunun ardından, günün anlam ve önemi içeren konuşmayı Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı.
Cumhuriyetle yaşıt, 1923 yılından beri halkına hizmet eden bir belediye tarafından yönetilen, adını ulu önder Atatürk`ün koyduğu Altınova`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katılanlara teşekkür eden Gençer, “Selçuklu’dan, Osmanlı’dan beri kendi yerel yönetim kademesi ile yönetilen bir beldeyken, 1923 yılından beri de belediye olarak yönetilen Altınova, 30 Mart 2014`ten itibaren Ayvalık’ın bir mahallesi oldu” dedi.
9 Eylül 1922’de, İzmir`i düşman işgalinden temizleyen Türk Ordusu’nun 14 Eylül 1922 tarihinde de Altınova`dan da düşmanı kovarak, ulusunun varlığını, gücünü, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki sarsılmaz İnancı ile kararlığını bütün dünyaya gösterdiğine işaret eden Gençer, “Dünya Milletleri bilmeliler ki; Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık aşkını hiçbir güç sindiremez ve sindiremeyecektir" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Okullardan öğrencilerin şiirler okuması ardından Altınova Merkez İlköğretim Okulu kız ve erkek folklor ekiplerinin gösterileri süren tören, Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlanan şenlik pilavının protokol ve halka dağıtılmasıyla son buldu.
Törenin sonunda vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Altınova’da havanın kararmasıyla da halka açık olarak Mesut Duran Müzik Derneği Korosu tarafından bir TSM konseri gerçekleştirildi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli