Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Amaç, gelecek sezonda zeytin sineğinden darbe yememek

Amaç, gelecek sezonda zeytin sineğinden darbe yememek

Zeytin sineği zararlısı için alınacak önlemler tartışıldı

Zeytin sineği zararlısı için alınacak önlemler tartışıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü`nce, zeytin sineği zararlısına karşı alınacak önlemlerle ilgili toplantı düzenlendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, gelecek yıl zeytinde, zeytin sineğinden dolayı ürün kaybı yaşanmaması için bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Erdek Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, bu yıl zeytin ürününde zeytin sineği zararlısından dolayı yaşanan ürün kaybının gelecek sezonda yaşanmaması için ne gibi önlemler alınabilir sorularının cevapları arandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar`ın organize ettiği toplantıda, Erdek Ticaret Odası yönetimi, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi, Erdek Ziraat Odası yönetimi ile zeytin sektöründe faaliyet gösteren üreticilerimiz hazır bulundu.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, bu yıl zeytin sineği zararlısından dolayı ileri derecede üretimde yaşanan kaybın, gelecek zeytin hasat döneminde yaşanmaması için yapılması gereken konuları anlattı. Zeytin sineği zararlısına karşı yapılacak mücadelede doğacak masrafların hibe desteği veren kuruluşlardan karşılanabilmesi için bir proje hazırlanarak ilgili kuruma sunulması ortak görüşüne varıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı