Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

AMATEM, yeni hayata dönüş merkezine dönüştü

AMATEM, yeni hayata dönüş merkezine dönüştü

Yeni hayata bu merkezde adım atıyorlar.

Yeni hayata bu merkezde adım atıyorlar.
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Kliniği´nde bağımlılıklarından kurtulmak isteyen hastalara ayakta ya da yatarak tedavi hizmeti sunuluyor.
AMATEM Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Bilici: "Bağımlılıkla mücadele, tek başına sağlık kurumunun üstlenebileceği bir mesele değil" dedi.
Doç. Dr. Bilici, merkezin hem yatarak hem de ayakta tedavi hizmeti verdiğini belirterek, ilk önce hastaların ayakta tedavi birimlerine başvurduğunu anlattı.
Bilici, hastaların merkeze "ALO 191" uyuşturucuyla mücadele, danışma ve destek hattından ya da farklı kaynaklardan yönlendirilebildiğini belirterek, ayakta tedavi merkezine yapılan ilk başvuruda kişilere yönelik, içerisinde tıbbi taramanın da bulunduğu geniş bir değerlendirme yapıldığını kaydetti.
Merkezde hekim görüşmeleri, ilaç tedavileri ve psikoeğitim gibi tedavi programlarının birlikte yürütüldüğünü anlatan Bilici, şöyle devam etti:
"Tüm bu değerlendirmeler ve tedavi programlarıyla eğer seyir, istenilen şekilde gidiyorsa ayakta tedaviyi her zaman öncelikli olarak tercih ediyoruz. Yatarak tedavi kişinin dışarıdaki hayatını bir şekilde bloke eden bir süreçtir. O nedenle ilk önceliğimiz ayakta tedavidir ama bunlara rağmen seyir istediğimiz şekilde gitmiyorsa o zaman aileyle yatarak tedaviyi alternatif olabilir mi düşüncesiyle yeniden değerlendiriyoruz. Ortalama yatarak tedavi süresi 21-28 gün arasındadır. Bazen hastalarımızın dışarı çıkmakla ilgili endişeleri, kaygıları varsa tedavi süresi 28 günün üzerinde de gelişebiliyor. Biz hastalarımızın her birine ilişkin yeniden bir değerlendirme yapıyoruz. Eğer burada daha uzun süre kalmanın kişiye daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyorsak o zaman tedavi sürecini uzatabiliyoruz." dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu