Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Amcası yaptı, yeğeni yıktı

Amcası yaptı, yeğeni yıktı

Yeğen, rahmetli amcasının hayrat çeşmesini yerle bir etti

Erdek eski Belediye Başkanı Rahmetli Ali Haydar Sarı´nın belediye başkanlığı yaptığı dönemde Pazar Meydanı yenileme çalışmalarında vatandaşların ve tatilcilerin su ihtiyacını karşılamaları için yaklaşık 40 yıl önce yaptırdığı Hayrat Yıldız Çeşme Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından yıktırıldı.
Pazar meydanında Botanik Bahçe yapım çalışmaları devam ederken Erdek Belediyesine bağlı ekipler burada Hayrat olarak hizmet veren 40 yıllık çeşmeyi yerle bir etti.
Erdek eski Belediye Başkanlarından Rahmetli Ali Haydar Sarı´nın Pazar Meydanına 40 yıl önce kazandırdığı Hayrat Çeşmenin yıkılışını üzüntüyle izleyen çevre esnafı, yaptıkları açıklamada meydanda tek olan bu çeşmenin büyük ihtiyaç olduğunu dile getirip, Erdek Belediyesi eski Başkanlarından Ali Haydar Sarı tarafından yapılan bu çeşmenin yıkılmasının kabul edilemez olduğunu açıkladılar.
Botanik Bahçe de kötü görüntü oluşturduğu iddiasıyla yıkıldığı yönünde kendilerine bilgi verildiğini belirten esnaflar, ?Madem öyle yenisini yapsınlar da görelim? diyerek tepki koydular.
Diğer yandan yeni bir çeşmenin yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgi alınmazken daha önceki yıllarda da bu çeşmeyi yıkmak isteyen Erdek Belediyesi´ne o zaman muhalefette olan partililer ile halk ateş püskürmüş, belediye de geri adım atmak zorunda kalmıştı.
Haber: Mehmet Ertan



ışık aktaş
5.09.2015 15:13:09
Erdekte tüm çeşmeler su tasarrufu nedeniyle kaldırıldı-yazık hepsi ayrı güzeldi,aileler hayrat olarak yaptırmıştı.Bu çeşmenin yerinede ,acil yenisi yapılır inş (1 sene değil ))

Anahtar Kelimeler: Amcası yaptı yeğeni yıktı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli