Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Anadolu Etap Balıkesir Çiftliği´nde hasat başladı

Anadolu Etap Balıkesir Çiftliği´nde hasat başladı

Türkiye´nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap´ın, Balıkesir´in Gönen ilçesi Tahirova´da bulunan, 10 bin dekar üzerine kurulu en büyük çiftliğinde hasat dönemi başladı.

Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman yeni sezonun başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada ?Türkiye´de toplam 25 bin dekar alan üzerine kurulu 8 çiftliğimizde hasat dönemini başlattık. 10 bin dekar alan üzerine kurulu Balıkesir Tahirova çiftliği de, en büyük çiftliğimiz olma özelliğini taşıyor. Duyarlı ve kontrollü tarım uygulamaları ile Tahirova´da; şeftali, nektarin, elma, armut, erik ve kiraz yetiştiriyoruz? dedi.
Yetiştirdikleri ürünleri, meyve ve meyve suyu olarak iç pazara sunmanın yanı sıra Balıkesir´den dünyanın dört bir yanına ihraç ettiklerine dikkat çeken Şarman şunları söyledi. ?Fabrikalarımızda işlediğimiz meyvelerin yüzde 50´sini başta Avrupa olmak üzere ABD, Latin Amerika ve Japonya´ya ihraç ediyoruz. İhracat kapasitemiz her yıl düzenli olarak artıyor. Bu yıl odağımıza Hindistan, Rusya ve Suudi Arabistan´ı da alarak hedefimizi daha da büyüttük. 2018´te uluslararası pazarlarda yerimizi daha da sağlamlaştıracağız?. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu