Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Anadolu yıldızları liginde Erdek rüzgârı esti

Anadolu yıldızları liginde Erdek rüzgârı esti

26 Mart 2016 tarihinde yapılan Anadolu Yıldızları Ligi´nde (ANALİG) atletizm grup müsa-bakaları sona erdi.

Ağrı, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Kastamonu, Karaman, Konya ve İzmir olmak üzere 8 ayrı grupta yapılan müsabakalarda ilk üç sırayı alan sporcular ve başarılı olan takımlar yarı finallere kalma başarısı gösterdi.

Bu yarışmalara Erdek´ten Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile birlikte Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü´nden 8 sporcu Edirne grubunda yer aldı.
Erkeklerde 78 takımda 717, kızlarda ise 79 takımda 674 atletin boy gösterdiği yarışmalar kıran kırana geçerken 2002, 2003 ve 2004 doğumlu geleceğin atlet adayları kızlarda 10, erkeklerde ise 11 dalda ilk üçe girebilmek için mücadele ettiler.
Yine büyük başarılara imza atan Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Çanakkale´de yapılacak olan yarı final müsabakalarına katılma hakkını elde ettiler.
Yarışma hakkında bilgi veren Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, ?2015/2016 sezonuna çok iyi bir başlangıç yapmıştık. İyi başlangıcımız daha da iyiye gidiyor. Sporcularımın derecelerinin giderek iyiye gitmesi beni mutlu ediyor. Düzenli, planlı ve disiplinli çalışan bütün sporcuların dereceleri giderek gelişmektedir. Sporcularımızın başarılarının yanında, sosyal ve kültürel seviyelerinin artması da benim için oldukça önemlidir. Bunun için yarışmalara gittiğimiz yerlerde mümkün olduğunca o yörenin tarihi ve kültürel değerlerini sporcularımıza göstermeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yarışmalarda sporcularıma güveniyorum. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.? dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu´nun ortaklaşa düzenlediği ANALİG yarı finalleri 9 Nisan´da düzenlenecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli