Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Anadolu Lisesinde mezuniyet sevinci

Anadolu Lisesinde mezuniyet sevinci

İlçemizde 2005 – 2006 öğrenim yılında eğitim vermeye başlayan Erdek Anadolu Lisesi dün 6. Dönem mezun öğrencilerini uğurladı.

İlçemizde 2005 – 2006 öğrenim yılında eğitim vermeye başlayan Erdek Anadolu Lisesi dün 6. Dönem mezun öğrencilerini uğurladı.  
Erdek Anadolu Lisesi`nin okul bahçesinde gerçekleşen mezuniyet törenine Erdek Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Belediyesi Başkan vekili Burhan Karışık, Halk Eğitim Müdürü Adnan Arıuçar, okul öğrenci ve velileri katıldı.
   Törende ilk konuşmayı okul müdürü Mehmet Eroğlu yaptı.
Eroğlu, yaptığı konuşmada okulun fiziki yapısının iyileştirilmesi yönünde sürekli çalıştıklarını ve okulu teslim aldıkları günden bugüne çok yol kat ettiklerini anlattı.
Okul Müdürü Eroğlu 2013-2014 Öğretim yılı sonuna geldiğimiz şu günlerde Erdek'in göz bebeği olan Erdek Anadolu Lisesinin 6. mezunlarını uğurlayacağımız bu anlamlı günde siz değerli konuklarımıza bizlerle birlikte olduğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum ve hepinize hoş geldiniz diliyorum” dedi.   
Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Okulumuzun ön bahçesini bitirdik, daha güvenli ve kaliteli sosyal alanlar oluşturduk, Fen laboratuvarını yeniledik, arka tarafta tenis ve badminton sahalarımızı hazırladık.  Z kütüphanemizi oluşturduk ve siz değerli velilerimizin katkılarıyla 4211 liraya 366 adet kitabı kütüphanemize kazandırdık. Bunları yaparken desteklerini esirgemeyen tüm Erdeklilere, öğrenci velilerimize Z kütüphane ve tenis kortunun yapımında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Ceylan'a ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum. Okulumuz 2005 yılında Anadolu Lisesi olarak hizmete girmiş olup birçok önemli başarılara imza atmıştır. Bu yıl 57 mezun vereceğiz, 2010 yılındaki mezunlarımızın yerleşme oranı % 47, 2011'de % 64 2012'de % 84'tür. Her yıl yerleşme oranımız artmaktadır. Mezunlarımızdan ilk yıl yerleşemeyenler ikinci yıl yerleşmekte ve yerleşme oranı % 98'e çıkmaktadır. Bu başarıda emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimi ve en büyük fedakarlığı yapan öğrenci velilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Sevgili gençler bizler sizlere güveniyoruz. Aynı başarıyı sizlerden bekliyoruz. Asla kendinizi küşümsemeyin. Zafer, zafer benimdir” diyenindir, bizlerin bütün olduğu yerler gelecekte sizlerin olacaktır. Nerede olduğunuzu bilmek istiyorsanız, nereye gittiğini, nasıl gideceğinizi bilmek zorundasınız. Doğru hedefler seçin. Hedefe ulaşmada size aldığınız eğitim, kararlılığınız iradeniz ve bilgi alt yapınız rehberlik edecektir. Tek hedefiniz olan şey çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır. Gemiler limanda güven içindedir ama gemiler liman için yapılmamıştır. Artık limandan çıkıp açık denizlere yol alma zamanı gelmiştir. Tüm mezunlarımıza LYS sınavında başarılar yarınların da sağlık ve mutluluk dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allaha emanet olun.”
Eroğlu`nun konuşmasından sonra, okul birincisi İklima Akkoyun'un arkadaşlarına hitaben yaptığı  konuşma ve ardından  kütüğe ismini çakmasıyla devam etti.
Mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler, 11 sınıf öğrencilerine Türk Bayrağı ve Okul Sancağını devir teslim etti.
2013 – 2014 Eğitim yılında Erdek Anadolu Lisesinde dereceye giren öğrencilere aileleri tarafından plaket sunumu ile devam eden törende duygusal anlar yaşandı.
Erdek Anadolu Lisesinden mezun olan 57 öğrencinin isimlerinin okunarak sahneye davet edilmesi ve keplerin havaya atılması ile tören son buldu.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli