Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Anadolu Lisesi’nden TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği

Anadolu Lisesi’nden TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Fatma-Emin Kutvar Anadolu Lisesi’nin 7. Bilim Şenlikleri 2020/1 Çağrı Dönemi kapsamında desteklenen 4007 Bilim Şenliği’nin Açılış Töreni’ne katıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Fatma-Emin Kutvar Anadolu Lisesi’nin 7. Bilim Şenlikleri 2020/1 Çağrı Dönemi kapsamında desteklenen 4007 Bilim Şenliği’nin Açılış Töreni’ne katıldı.  
Öğrencilerin bilime olan ilgilerinin artırılmasını hedefleyen şenlikte 30 atölyede 234 etkinlik yer alacak. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, robotik, yabancı diller, STEM, tarih, bilişim, spor, sanat, kişisel gelişim alanlarında düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra atölye çalışmaları, söyleşiler, dramalar, oyunlar ve yarışmalar gerçekleştirilecek. 
Bilim Şenliği’nin açılış töreninde konuşan Vali Hasan Şıldak 2021-2022 eğitim-öğretim yılının eğitim yılı, Balıkesir’in de eğitim şehri yolunda güçleneceği yıl olarak edildiğini söyledi. Şıldak, “Her şeyden önce ‘Eğitim Yılı ve Eğitim Şehri’ sloganıyla Balıkesir'de eğitimi kamu yönetiminin, devlet yönetiminin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın ve tüm eğitim paydaşlarımızın birinci gündem maddesi olarak ilan ettik. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde istiyoruz ki Balıkesir'de eğitim alanında gerçekten atılım yapıldığı, bütün gelişimlerin en üst seviyede gerçekleştiği bir yıl olsun. Başarımızın Balıkesir'e yakışır düzeylere erişmesi için bu tür etkinlikleri çok önemsiyorum. Bilim için, araştırma için ve soran bireyler yetiştirmek için, aynı zamanda ülkesine sahip çıkan, devletine ve milletine sadakat konusunda en ufak bir kusuru olmayan bireyler olarak topluma kazandırılmanız için sizlerin üzerine titriyoruz. Balıkesir'in eğitim seviyesinin yükseltilmesi için hep birlikte çalışan eğitim ordumuza şükranlarımı sunuyoruz. Bu etkinliğin ilimize eğitim seviyesinin yükselmesi anlamında örnek teşkil eden bir çalışma olarak bütün kesimlere en güzel mesaj olduğunu değerlendiriyorum. Emek veren, katkı sunan herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.  
Törene Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli