Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Anadolu Lisesinin istinat duvar inşaatı sürüyor

Anadolu Lisesinin istinat duvar inşaatı sürüyor

Erdek Anadolu Lisesinin eski istinat duvarı yıkılıp yerine yeni duvar yapılıyor. İlçemiz Atatürk Mahallesinde bulunan Erdek Anadolu Lisesinin mevcut istinat duvarı yer yer çökme yaptığı için belediye fen işleri ekipleri tarafından yıkıldı.

Erdek Anadolu Lisesi`nin eski istinat duvarı yıkılıp yerine yeni duvar yapılıyor.
İlçemiz Atatürk Mahallesi`nde bulunan Erdek Anadolu Lisesi`nin mevcut istinat duvarı yer yer çökme yaptığı için belediye fen işleri ekipleri tarafından yıkıldı.
Yüzlerce öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulun bahçesinin bir bölümüne yıllar önce yapılan istinat duvarı yer yer çökme yapınca, olası bir tehlikeye önlem amaçlı mevcut istinat duvarı yıkılıp, yerine yeni istinat duvarının yapımına başlandı.  
Anadolu Lisesi`ne yeni istinat duvarı yapımı devam ederken, okulun çevresindeki tüm yollarında zeminleri ve treuarlar düzenlemeleri yeniden yapılıyor.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Anadolu Lisesi okul bahçesinin denize bakan yöne yapılan istinat duvarının uzun yıllara meydan okuyacak özellikte yapıldığını söyleyip, duvarın on metre yüksekliğinde yüz elli metre uzunluğunda olduğunu belirtti.
Okullarının istinat duvarının belediye tarafından yenilenmesinden dolayı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a ve fen işleri ekiplerine teşekkür eden Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri, eski istinat duvarının kullanım miadını doldurduğunu, okul bahçesinin belli noktalarında yer yer çökmeler vardı itirafında bulundu. Okul bahçesinin öğrenciler tarafından artık korkmadan kullanılacağını vurgulayan öğrenciler, okullarında istinat duvar yapımı devam ederken, bir taraftan da okul çevresindeki yol ve tretuar çalışmalarının devam etmesinin sevindirici olduğu kaydedildi.

Diğer yandan, Erdek Belediye Hali yanında bulunan araç otoparkının karşısında bir mobilya mağazası önünde her geçen gün çöken yolun, olası bir felakete karşı önlem alınması amacıyla belediye tarafından istinat duvarı örülüp yolun çökmesinin önüne geçilmiş oldu.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false