Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Anaokulunda 58 öğrenci eğitim görüyor

Anaokulunda 58 öğrenci eğitim görüyor

Erdek İlçesi Kanava Bölgesinde, eğitim vermeye başlayan R. Mazhar Ertüzün Anaokulunda 58 öğrenci eğitim görüyor.

Erdek İlçesi Kanava Bölgesi`nde, eğitim vermeye başlayan R. Mazhar Ertüzün Anaokulu`nda 58 öğrenci eğitim görüyor.
Şahinde Yılmaz`ın müdürlüğünü yaptığı, okula bir ziyaret gerçekleştiren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, okul müdüründen eğitim-öğretim hakkında bilgi aldı.
Erdek`te kısa bir süre önce eğitim vermeye başlayan anaokulu hakkında basına bilgi veren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçenin eğitim kurumları konusunda son yıllarda büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.
Okul öncesi eğitimi çok önemsediklerinin altını çizen Kaygısız, "İlçemizde bulunan tüm ilköğretim okullarımızda okul öncesi eğitim verilmesi konusunda büyük bir çaba gösteriyorduk. 
2011/2012 eğitim-öğretim döneminin 2. yarısından itibaren hizmete açılan sadece okul öncesi eğitimin verildiği R. Mazhar Ertüzün Anaokulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ise, okul öncesi eğitimin verilmesine başlanan okulun yapımı için belediye ye ait arsanın Milli Eğitim Bakanlığı`na devredilmesi konusunun geçtiğimiz yıllarda belediyenin meclis toplantısında görüşüp kabul ettiklerini hatırlattı.
Yerel yöneticiler olarak ilçedeki eğitim ve öğretime kendilerin de devamlı katkı vermeye çalıştığını belirten Belediye Başkanı Aysan, okul öncesi eğitim veren R. Mazhar Ertüzün Anaokulu Müdürü Şahinde Yılmaz, Ana Sınıfı Öğretmenleri Hatice Güngör, Gülşah Adınşenol, Fatma Üzümcü ve Gülçin Sağlam`a görevlerinde başarılar diledi.
Okul idaresinden edinilen bilgiye göre; 8 öğrencinin daha yakın zamanda okula katılacağı belirtilip, tam gün eğitim gören öğrencilerden aylık 180 lira, yarım gün eğitim gören öğrencilerden aylık 120 lira ücret alınıyor. Öğrencilere sabah kahvaltısı ile iki öğün yemek verilirken, okulun ahçılık görevi Serap Baykal tarafından üstlenildi.
K. Deniz Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false