Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ankaralı Öğretmenler Kamp kumsalı geçişlere kapatıldı

Ankaralı Öğretmenler Kamp kumsalı geçişlere kapatıldı

Erdek İlçesi Düzler Bölgesi´nde yer alan Ankaralı Öğretmenler Dinlenme Kampı´nın sahili geçişlere kapatıldı.

Erdek İlçesi Düzler Bölgesi´nde yer alan Ankaralı Öğretmenler Dinlenme Kampı´nın sahili geçişlere kapatıldı.

Erdek´in en eski yazlık kamplarından biri olan Ankaralı Öğretmenler Dinlenme Kampı, sahil geçidini beton dökerek kapatınca geçişler denizden sağlanmaya başladı.

Yaklaşık 15 yıl önce de sahile beton rıhtım yapılmış ancak belediye tarafından yıkılmıştı. Bugün ise taşlarla sahil doldurulduktan sonra rıhtım daha ileriye götürülerek taşlar üzerine beton dökülerek yeniden bir rıhtım yapılarak, sahilden geçiş tamamen engellendi.

Halk Bankası Eğitim ve Dinlenme Kamp Tesislerinden, kumsal alanı takip ederek Düzler istikametine gidecek olan vatandaşlar, Ankaralı Öğretmenler Dinlenme Kampı bahçesinin tahminen 5-6 yıl önce denize kadar kapatılması nedeniyle geçişleri denize girerek gerçekleştirebiliyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, betonla kapatılan kumsal alanın yeniden ulaşıma açılmasını istiyor.

Yasa ne diyor? ?KIYILAR KAPATILAMAZ? diyor. ?Deniz kıyıları halkındır´ diyen bir yasa var. 1990 yılında çıkan 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve yine aynı yıl çıkan Kıyı Kanunu´nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin bir yerinde; kıyılar, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup buralarda hiçbir yapı yapılamaz.? diye yazıyor. Haber: Erdem Özcan



Kemal dağdelen
5.07.2019 22:16:27
Erdek sahipsiz bir yer olursa ne kanun ne yasa tanınır..Ee şimdi bu usulsüzlüğü kim önleyecek?Şehirde bir poşet çöpü ortalık yere bırakana haklı olarak ceza kesilmeye çalışılırken,vatandaşın geçiş hakkını engelleyen bu kampa kim dur diyecek?Belediyemi,Mal müdürlüğümü?Neticede icraat istiyoruz.

  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı