Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Anlaşma Sağlandı

Anlaşma Sağlandı

Pazarcı Esnafı Bu hafta Tezgah Açıyor

Bandırma’da Kapalı Pazar Yeri İnşaatının yapım süresi boyunca cumartesi pazarının kurulması için belirlenen eski Cumartesi Pazarını kabul etmeyen sebze ve meyveciler odası esnaf ve üyelerinin, bu haftadan itibaren cumartesi pazarında tezgah açacağı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalar bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza, uzun süredir devam eden anlaşmazlığın son bulduğunu belirterek önümüzdeki hafta sonundan itibaren sebzeci ve meyveci esnafının da katılımıyla pazarın daha geniş bir şekilde kurulacağını söyledi.
Başkan Mirza: “Günaydın ve bir kısmı da İhsaniye mahallesine dahil olan caddelerimizde geçici Pazar yerinin kurulması için önceki haftalarda hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Bütün pazarcı esnaf odalarımızın talepleri sonucunda bu bölgede hazırlıklarımızı yerine getirmiştik. Ardından geride kalan temmuz ayında yapmış olduğumuz ve oda temsilcilerimizin de katılmış olduğu bir toplantıda bu kararlarımız cadde paylaşımlarını da yaparak teyit etmiştik. Ancak ne var ki pazarı ilk kez kurulacağı 23 Ağustos tarihinden 10 gün önce sebzeci ve meyveci esnafımız bir takım gerekçelerle bu karardan vazgeçtiklerini bizlere söylediler. Sokak aralarının darlığı ve giriş-çıkışların sıkıntılı olacağı yönünde gerekçeler sundular. Bizde kendilerine Pazartesi ve Perşembe pazarlarında da aynı durumun söz konusu olduğunu ve buna rağmen orada pazar kurulduğunu kendilerine ilettik. Biz ayrıca geçici pazar yerinin başka bir yerde kurulması için tüm esnaf odalarının ortaklaşa anlaşarak belirleyeceği bir alanı da uygun göreceğimizi söyledik. Ancak böyle bir mutabakat sağlanamadı. Biz her zaman şunu söyledik ve hep şunu rica ettik: hem pazara çıkamayan sebzeci esnafımızla Bandırma halkını mağdur etmeyin hem de tarla mahsulü olan üreticimizi de mağdur etmeyin dedik. Sonunda bu olumsuz süreci geride bıraktık ve anlaşma sağladık. Onların yerlerini 4 metre olarak çizdiğimiz yerleri 6 metreye çıkararak ve yetmediği yerde yeni sokaklar açarak önümüzdeki haftadan itibaren sebzeci esnafımız da dahil olarak pazarımız kurulmaya devam edecek” dedi.
TEZGAH BOYLARI TEKRAR ÇİZİLİYOR.
Öte yandan sağlanan uzlaşma sonrasında Cumartesi Pazarında sebzeci ve meyveci esnafının tezgah açacağı noktalarda yeniden tezgah boylarının çizim çalışmaları oda ve belediye ekiplerinin ortak çalışmalarıyla yerine getiriliyor.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli