Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Anne sütü, kanserden koruyor

Anne sütü, kanserden koruyor

Anne sütü bebek için en ideal besin iken, anneyi de kanserden koruyor.

Doğumdan sonra bebeğin biyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarının emzirme ile karşılandığını söyleyen Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları anne sütünün önemine dikkat çekti.
Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi´nde dünyaya gelen bebeklerin annelerin yanı sıra anne adaylarının katıldığı 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Anne Sütü Semineri Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi eğitim salonunda gerçekleşti.
Hastanenin Başhemşiresi Tennur Türk ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Hüseyin Tatar, Dr. İlhan Dindar, Dr. İbrahim Hacıoğlu, Dr. Ümit Eroğlu, Dr. Olcay Eriçok, Dr Mustafa Yeşil´in de katıldığı seminerde, Bebek Hemşireleri Merve Nizam ve Sedef Çetin anne sütünün önemine dikkat çekti. Anne sütünün, bebeklerin ihtiyaç duyduğu bütün besin öğelerini tek başına karşıladığını belirten Bebek Hemşiresi Merve Nizam, anne sütünün ilk 6 ay verilmesinin önemine vurgu yaptı.
Nizam, ?Anne sütü başta protein olmak üzere, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerini içeren ideal besin kaynağıdır. Emzirme olayı, anne ile bebek arasında duygusal bağın kurulmasını sağlar. Annenin meme ve over kanser riskini azaltır. Anne sütü aynı zamanda ishal ve solunum yolu hastalıklarından korur. Sarılığı önler? dedi.
Sütün yetersiz olması halinde annelerin bir dizi tedbir alması gerektiğini söyleyen Nizam, ?Bebeğinizi sık sık emzirin. Her ağladıkça ve her istedikçe emzirmeyi sürdürün. Sık emzirme bol süt gelmesini sağladığı gibi göğüslerin şişmesini ve ağrısının azalmasını sağlar. Bebeğiniz 6 ayı doldurduğunda zamanında uygun miktarda ve şekilde takviye besinlere başlamak önemlidir.? dedi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Anne sütü kanserden koruyor
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli