Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Antalya´da seminer

Antalya´da seminer

Erdek Belediyesi´ne TÜRÇEV´den sertifika

Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Öznur Ak Alakuş, Antalya´da düzenlenen ?Mavi Bayrak Semineri?ne katıldı.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı(TURÇEV) tarafından düzenlenip dört gün süren ?13. Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitimi?ne katılarak sertifika alan Alakuş, şu bilgiyi verdi:
?Bu seminer, Mavi Bayraklı plajların bulunduğu turistik yörelerin sorumlularına aitti. Bildiğiniz gibi Erdek´te de hâlen biri Kurbağalıdere´de, ikisi ise Çuğra bölgesinde olmak üzere üç Mavi Bayrağımız bulunuyor.?
PINAR OTEL´DEN MAVİ BAYRAK BAŞVURUSU
Bu arada, Erdek ilçesi sınırları içinde, Düzler bölgesinde bulunan Pınar Otel de, TURÇEV´e, ?Mavi Bayrak? almak için başvuru yaptı. Pınar Otel, yeni sahibi C. Ömer Görener tarafından, yeni bir çehreyle yeniden dizayn edilmiş bulunuyor.
OKULLARDA EĞİTİM TOPLANTILARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşinin de desteklediği ?sıfır atık? projesi kapsamında çalışmalar yapıp, Erdek´teki okullarda eğitici seminerler düzenlediklerini belirten Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Öznur Ak Alakuş, şu bilgiyi verdi:
?Her çarşamba günü bir okulumuza giderek öğrencileri, ambalaj ve bitkisel yağ atıkları ile atık piller konusunda bilgilendiriyoruz. Bu atıkları neden normal bir çöp olarak değerlendiremeyeceğimizi anlatıyoruz. Öğrencilerimiz, inanın bu konuları ailelerine çok iyi anlatarak onları bilinçlendiriyorlar. Atık pilleri ve kullanılmış atık yağları belediyemizde topluyoruz. 

Yine öğrenciler ve vatandaşlarımız, bu atık pilleri bize ulaştırılmak üzere merkezdeki alt mahallemizin muhtarlıklarına da teslim edebiliyorlar. Bu arada, her yıl, ?5 Haziran Dünya Çevre Günü´nde, en çok atık pil toplayan okullarımızı ve öğrencilerimizi ödüllendirmeyi geleneksel duruma getirdik.?
Alakuş, ayrıca belediyenin temizlik ve park-bahçe biriminde çalışan personele ?iş sağlığı ve güvenliği? konusunda seminerler verdiklerini belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Antalya seminer
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli