Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Antrenmanlara kitap okuyarak başlıyorlar

Antrenmanlara kitap okuyarak başlıyorlar

Erdek Atletik ve Spor Kulübü sporcuları önce yarım saat kitap okuyarak beyin jimnastiği yapıyor

Erdek Atletik ve Spor Kulübü sporcuları önce yarım saat kitap okuyarak beyin jimnastiği yapıyor, ardından deniz kenarında ısınma hareketleriyle antrenmana başlıyor. Kitap okuma saatlerine velilerde katılıyor.
2007 yılından bu tarafa atletizm branşında çalışmaya başladığını aktaran Niyazi Gülhan, 2014 yılında Erdek Atletik ve Spor Kulübü´nü kurduğunu söyledi.
Kuruluş amaçlarının tamamen Türk gençliğine sporu aşılamak ve Türk atletizmine katkı sağlamak olduğuna dikkati çeken kulübün kurucusu, başkanı ve antrenörü Gülhan, ?Sportif başarılarımız Türkiye Şampiyonlukları, çok sayıda olduğu gibi ikincilik, üçüncülük gibi derecelerimiz kulübümüz bünyesinde mevcuttur. Bu zamana kadar 3 tane sporcumuz. 2020-2024 Olimpiyatlarına aday adayı milli sporcu seçilerek Türkiye Atletizm Federasyonun yapmış olduğu Olimpik Hazırlık Kamplarına katılmaktadırlar.
Tabiki buradaki tek amaçlarının sportif başarı olmadığına vurgu yapan Gülhan, ?Başarının yanında bünyemizdeki bütün çocukların, akademik anlamda da başarıları bizi sorumlu tutmaktadır. 

Aleyna Karaca (14) ve Nil Uzar( 16 ) 800 metre yarışçısı Doğa Öztürk (15) olmak üzere, 3 tane 2024 olimpiyatlarına aday adayı olan sporcuları olduğunu söyledi.
Erdek Atletik ve Spor Kulübü sporcusu Aleyna Karaca´da ´da ilk spora başladığında 3. Sınıfta olduğunu, şimdi 9. Sınıfa geçtiğini söyleyerek şunları aktardı:
?İlk Türkiye Şampiyonluğumu İstanbul´da salonda 1.44 atlayarak kazandım. Uzun atlamada da 4.83 atlayarak Türkiye ikincisi oldum. Yüksekte 1.57 atlayarak ikinci Türkiye şampiyonluğumuz kazandım. Uzun atlamada 4.96, derecenin ardından Milli kampa girdim. İlerdeki hedefim Olimpiyat Şampiyonu olup, ailemi, hocamı ve kendimi mutlu etmek? ifadelerini kullandı.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli