Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Anuga´da Marmarabirlik farkı

Anuga´da Marmarabirlik farkı

Almanya´nın Köln şehrinde 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen ?ANUGA 2019 Gıda ve İçecek Fuarı´nda Marmarabirlik kalitesi ve farklı ürün yelpazesiyle ilgi odağı oldu.

Almanya´nın Köln şehrinde 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen ?ANUGA 2019 Gıda ve İçecek Fuarı´nda Marmarabirlik kalitesi ve farklı ürün yelpazesiyle ilgi odağı oldu.
Almanya´nın Köln kentine düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak bilinen 100. ANUGA Fuarı´na, Türkiye, 106 ülke arasında 4. büyük katılımcı oldu. Türkiye´nin zeytin ve zeytinyağı sektörünün öncü kuruluşu Marmarabirlik´in de katıldığı fuarda, Marmarabirlik ürünlerine ilgi yoğundu.
Fuarda ekip arkadaşları ile birlikte yoğun bir mesai harcayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ?Dünya genelinde gıda fuarı olarak en önemli organizasyonların başında Anuga, Fancy Food, Gulfood ve Sial gelmektedir. Marmarabirlik olarak katılım sağladığımızı ANUGA Fuarı´nda çok olumlu geri dönüşler alıyoruz.? dedi.
İhracat politikaları hakkında bilgiler veren Asa, ?Marmarabirlik, 320 barkodu olan ürünlerini, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 54 ülkeye doğrudan ihraç etmektedir. Bu yıl hedefimiz en yüksek ihracat miktarına ulaşmaktır.? dedi.
Marmarabirlik´in Turquality Marka Destek Programına dahil edilen Türkiye´de ilk kooperatif olduğuna dikkat çeken Başkan Asa, ?Avrupa´da pazar payımızı artırmak için Almanya hedef ülkeler arasında birinci sırada. Köln´de alınan arsa üzerine depolama tesisi yapılacak. Yapılacak olan bu tesis sayesinde bayilerimizin daha az stok ile daha çok satış yapmalarına katkı sağlayacaktır.? dedi.
Yurt dışına yapılan ihracatta Türk firmalarının birbirleriyle yarışmamalarına dikkat çeken As,a konuya ilişkin şunları söyledi: ?Kalite standartlarıyla yarışmalıyız. Ülkede satılamayan ürünleri değil en kaliteli ürünleri ihraç etmeliyiz. Avrupa pazarı, ürünün nakde çevrileceği bir pazar olarak görülmemelidir. Türkiye´den en kaliteli sofralık zeytinler ihracat yapılmalı ki her geçen yıl ihracat miktarımız artsın ve pazarımız büyüsün. Arz fazlası ürünler ve kalite standartları düşük olan ürünleri ihraç ederek bindiğimiz dalı kesmeyelim. Türk gıda sektörü toplam ihracat içinde % 10´luk paya sahip. Temel hedefimiz; bu rakamı daha yukarılara taşımak adına atacağımız doğru adımlar olmalıdır. Tüketicinin tercih ettiği doğallık, kalite ve en önemlisi de güven Marmarabirlik ürünlerinde mevcuttur. Ürünlerimizin doğal olmakla birlikte aynı zamanda üretim prosesleri ve pastörize edilmesidir.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Anuga Marmarabirlik farkı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli