Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Apostol Bahçe? sizi bekliyor

?Apostol Bahçe? sizi bekliyor

Çehresi değişti

Erdek´in tarihi tescilli sayfiye mekanlarından ?Apostol?, sıcak aile ortamıyla farklılığını hissettirmeye başladı.
İşletmesini Zarif Nohut, Yusuf-Gamze Bircan´ın, müdürlüğünü ise Havva Can´ın yaptığı ?Apostol Bahçe?, her geçen gün kendini yenileyip geliştirerek konuklarını ağırlıyor.
BİR SİNCABIN YARATTIĞI HAYAL
?Apostol?u, Erdek Belediyesi´nden 10 yıllığına, ?yap-işlet-devret? modeliyle kiralayan Yusuf Bircan, kiralama öyküsünü şöyle anlattı. 

?Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Avşa´da 10 yıl okul müdürlüğü yaptım. Apostol´un adını ve burada sincapların yaşadığını biliyordum. Ancak ben sincabı, kanguru sanıyordum. Buraya geldiğim bir gün sincapları görerek çok etkilendim. Eşimle birlikte burayı gezdik ve çok beğendik. Ancak o dönem, harabe durumundaydı. Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı ile görüştük ve burayı kiralamak istediğimi söyledim. Belediye başkanımızın büyük desteği sonucunda burayı 10 yıllığına kiraladık. Geçtiğimiz yılın haziran ayında bölgede inşaatı başlattık ve aralık ayında faaliyete geçirdik. Önümüzdeki günlerde buraya bir kır kahvesi de kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. İstiyoruz ki, burada yemeğini yiyen, çay, kahve ve nargilesini içmek için kır kahvemize gelsin. Çocukları da kahvenin hemen yanındaki çocuk parkında, güvenle oynasın.?
İÇKİSİZ MEKAN
Apostol´da şu anda alkol satışı yapmadıklarını vurgulayan Bircan, şunları söyledi:
?Bu bölge yıllarca içki içen kişilerin, gözlerden uzak bir mekanı olarak görülmüş. Bu imajı silmek ve burayı herkesin rahatlıkla gelebileceği bir aile yeri durumuna dönüştürmek istiyoruz. Bunun için belediyeden içki ruhsatı istemedik. Şu ana kadar da aile ortamı oluşturmak konusunda çok önemli bir yol aldık. Sürekli gelen ailelerimizin olmasından mutluluk duyuyoruz.?
?Apostol Bahçe? işletmesinin müdürlüğünü yapan Havva Can da, tarihi statüsü bulunan bölgedeki tüm yenileştirme çalışmalarını Anıtlar ve Müzeler Yüksek Kurulu ile Erdek Belediyesi´nin denetiminde gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
?Burayı kiraladıktan sonra iki kamyon dolusu içki şişesi attık. Mekanımızı tam anlamıyla bir aile yuvasına dönüştürmeye, herkesin rahatça gelebileceği bir yer durumuna getirmeye çaba harcıyoruz. Köy konağı niteliğindeki yerimizde kahvaltının yanı sıra Konya mutfağına özgü yemekler, etli ekmek, et yemekleri, kebap ve kavurma çeşitleri bulunuyor. Bu yemeklerimiz ise pahalı değil, her keseye uygun. Bölgemize ?Turizm Belgesi´ almak için de girişimlerde bulunacağız.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Apostol Bahçe sizi bekliyor
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli