Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Apostol, Erdekin Göz Bebeği Olacak

Apostol, Erdekin Göz Bebeği Olacak

Erdekin tarihi mekânlarının başlarında gelen Apostolda yeniden düzenleme çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor.

Erdek`in tarihi mekânlarının başlarında gelen Apostol`da yeniden düzenleme çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, toplam 295 bin liralık bir harcamayla Apostol`a vatandaşlar için piknik noktaları, köy konağı şeklinde bir kafeterya, su arkları ve şelâle ve tuvaletler yaptıklarını vurgularken, şu bilgiyi verdi:
"Bildiğiniz gibi tarihi bir bölge olması nedeniyle Apostol`da yaptığımız yeniden düzenleme çalışmaları için Anıtlar Yüksek Kurulu`ndan gerekli izinleri aldık. Yıllardır mezbelelik bir bölge durumuna gelen Apostol`u, Erdek turizmine yakışır duruma getirmek amacıyla çalışmalarımız sürüyor. 
Apostol`a çıkan ve yıllardır toz-toprak içinde bulunan yolları da, biraz genişleterek, yeniden yaptık. Yol kenarlarında 30 yıldır el sürülmeyen kanalları yeniden elden geçirdik. Yaz sezonuna yetiştireceğimiz Apostol`un yeni görünümüyle çok beğenileceğini düşünüyorum."
Palata Çeşmesi de düzenlenecek
Apostol`un yanı sıra yine Erdek`in tarihi yerlerinden Palata Çeşmesi`nin de yeniden düzenleneceğine dikkati çeken Aysan, "Bu konuda da Anıtlar Yüksek Kurulu`ndan gerekli izini aldık. Bu çeşmemizi de, çevre düzenlemesi ile birlikte ilçemize yakışır duruma dönüştüreceğiz" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı