Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Arabası olanlara müjde…

Arabası olanlara müjde…

Mahkeme Ücretli Otopark Yasa Dışı" dedi.

Mahkeme Ücretli Otopark Yasa Dışı" dedi.
Birçok sürücünün en sık karşılaştığı ve en çok yakındığı olaylardan biri sokak ve caddelerde arabalarını park ettiklerinde ödedikleri otopark parası olsa gerek. İşte Tamda Bu Noktada mahkeme kararını verdi ve otoparkların yolların amacını engellediğine karar verdi.
Sokaklarda ve caddelerde sıkça karşılaştığımız ücretli otopark sorununa son noktayı mahkeme koydu. Mahkeme; Burdur Belediyesi tarafından cadde ve sokaklarda başlayan ücretli otopark uygulamasının kaldırılmasına karar verdi. Yaklaşık olarak 5 yıl önce açılan dava temyiz süreciyle birlikte bu güne kadar uzadı. Danıştay tarafından dava gerekçesi haklı bulundu ve davayı açan Hasta Ve Tüketicileri Koruma Derneği lehine karar verdi.
Geçtiğimiz günlerde ise Isparta Bölge İdare Mahkemesi tarafından son nokta konuldu. Mahkeme Yolların, cadde ve sokakları ücretli otopark olarak kullanılmasını kanuna aykırı buldu. Kararda cadde ve sokaklardaki ücretli Otoparkların yolların amacını engellediği, trafikte ise güvenlik ile ilgili sorunları oluşturduğu belirtildi. Mahkemenin verdiği karar tüm iller için Emsal niteliği taşıyor.



Anahtar Kelimeler: Arabası olanlara müjde…
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli